SİYASET

Akay’dan Eğitim kurumu ile SEYMER’e ziyaret

Akay, seçim çalışmaları kapsamında önce Final Okullarını ardından da Seyhan Belediyesi SEYMER bünyesinde çeşitli alanlarda eğitim veren Sürekli Eğitim ve Uyguluma Merkezi’nde, bilgisiyar, işaret dili, hazır giyim atölyelerinde kurs gören kursiyerlerle biraraya geldi. Final Okulları’nın Kuruköprü’deki kampüsünde Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar’la birlikte okul kurucusu Şevket Ertem, öğretmen ve öğrencilerle buluşan Akay ve Karalar’a burada büyük ilgi gösterildi.

 

AKAY’DAN EĞİTİM VURGUSU

Daha sonra Bakımyurdu Caddesi’ndeki SEYMER’e geçen CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Akay’a, Eğitim İşleri Müdürü Umut Altuğ ve yöneticiler tarafından kurum hakkında bilgi verildi. Akay, bilgisiyar, işaret dili, üniversite hazırlık, diksiyon, spor ve hazır giyim atölyelerinde kurs gören öğrencilere yaptığı konuşmada, eğitimin günümüz dünyasındaki önemine dikkat çekti.

 

ADANA SPORDA YİNE ÖNCÜ OLACAK

Spor atölyesinde spor yapan kadınlara seslenen Akay, belediye başkanlığı döneminde spor alanlarının daha da arttırılacağını sözünü verdi. Burasının sadece bir yorgunluk atma alanı olmadığını vurgulayan Akay, “Günümüzde spor aynı zamandabir bilim haline geldi. Spor yapmak, artık birçok hastalığın önüne geçiyor. Her sporun aletleri farklı farklı. Burası aynı zamanda sizlerin mutlu olacağı alanlardır. Adana geçmişte, sporun birçok branşında dünyaca ünlü isimler yetiştirdi. Bizim dönemimizde Adana sporun her alanında yine öncü olacak” dedi.

 

AKAY “HERŞEY BİLGİ ÜZERİNE KURULU”

Burada eğitim gören öğrencilerle fotoğraf çektirip onlarla sohbet eden CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay, gençlere altın değerinde nasihatlarda bulundu. Akay, “Artık bilgi çağındayız. Dünyamız ve ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Sizler böyle bir dönemde kendinizi bugüne ve geleceğe hazırlamalısınız. Ezber bilgi yerine bilgiye nasıl ulaşacağınız önemli. Herşey bilgi üzerine kurulu. Para da güç de bilgi üzerinde. Hepimiz çok çalışmak zorundayız. Bizler sizlere iyi bir dünya bırakamadık.  Önünüzde sınavlar var. Ama esas olan sınav değil, nasıl düşündüğünüzdür. Sizler de biz siyasetçiler gibi önce seçimi kazanmak zorundasınız. Çünkü bizlerin de geleceği sizlerin elinde” diye konuştu.

Başa dön tuşu