SİYASET

Akay tarım sektör Temsilcileriyle buluştu

AKAY “TARIM ÖNCELİĞİMİZ OLACAK”

Akay, seçim çalışmaları kapsamında önce Seyhan Ziraat Odası ile Adana Çiftçiler Birliği’ni ziyaret etti. Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen ile yönetim kurulu üyeleriyle görüşen CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay, Adana’nın yeniden canlanmaya gereksinim duyduğunu söyledi.  1980 sonrası merkezi iktidarların Adana’ya değişik bir bakış açısı sergilediğini dile getiren Akay, bu tarihten bu yana Adana’ya hiçbir yatırımcı bakanlık verilmediğini söyledi. Akay,  Türkiye’de ilk modern tarım ve sanayinin Adana’da başladığını belirterek, “Ancak girdilerin yüksek olması nedeniyle biz tarımdan istenilen parayı kazanamıyoruz. 31 Mart’ta seçildiğimiz zaman Seyhan Belediyesi olarak tarım önceliğimiz olacak. Bugünkü mevzuatlar buna uygun. Belki mazot, gübre fiyatlarını ucuzlatamayız. Ama belediyenin araç gereçleriyle, ekipmanlarıyla üreticimiz, çiftçimiz için çeşitli hizmetler verebiliriz” diye konuştu.

 

“ADANA’YI YENİDEN AYAĞA KALDIRMAMIZ GEREKİYOR”

Antalya’nın, Mersin’in Çumra’nın tarımdan çok yüksek gelir elde ettiğini anlatan CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay, “Bizim Adana’yı yeniden ayağa kaldırmamız lazım. Bu konuda da çıkış noktasının tarım olduğunu düşünüyorum. Tarım alanında elimden geleni değil, elimden gelenin ötesini yapmaya söz veriyorum” ifadesini kullandı. Tarım konusunda “bir devrim” yapılması gerektiğine dikkat çeken Akay, “Adana, Çukurova, bırakın Türkiye’yi Avrupa’yı, Afrika’yı besler” dedi.

 

“ÜLKEYİ TARIM KURTARACAK”

CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay, daha sonra Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Buradaki ziyarette CHP Adana Milletvekilleri Orhan Sümer, Burhanettin Bulut, Millet İttifakı Seyhan Belediye Meclis üyesi adayları Yusuf Bünyamin Ateş, Mustafa Vursavuş da hazır bulundu.

 

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru’nun tarım sektöründe yaşanılan sıkıntıları dile getirdiği görüşmede, CHP’li Akay, ülkeyi kurtaracak sektörün tarım olduğuna işaret etti. Akay, günümüzde tarımın tüm dünya için stratejik bir önem kazandığını kaydederek, “Bizim Amacımız Adana’yı Ortadoğu’nun tarım merkezine dönüştürmektir. Bu kenti, bu memleketi kurtaracak tarımdır. Tarım sadece Adana’yı değil Türkiye’yi ayağa kaldırır. Bütün Türkiye tarımı ve sanayiyi Adana’dan öğrendi. Artık bizim tarım konusunda bir devrim yapmamız lazım” diye konuştu.

Başa dön tuşu