YÜREĞİR

AKSAGAZ SÖZÜNÜ TUTMUYOR!

Aksagaz çok az bir bedel ödeyerek yeni yaptığımız yolları kırmak istiyor. Biz de AYKOME'nin belirlediği kırım bedelini ödemek şartıyla yapabileceklerini söyledik. Hatta asfalt kaplama yapacağımız mahallelerde gelin yapın. Sizden para dahi istemiyoruz dedik. Böyle bir planlamalarının olmadığını söylediler. Bazı mahallelerimizde Aksagaz'ın altyapı çalışmalarını tamamlamaları için 1yıl süre verdik. Her eve servis kutularını bağlanması yönünde protokol imzaladık. Buna rağmen çalışmalarını tamamlamadılar. Şimdi ise belediye izin vermiyor diye vatandaşı bize karşı kışkırtıyorlar. Adana'daki bütün kurumlar AYKOME kararları ve protokollere uyarken Aksagaz kanun kural tanımıyor. AYKOME ve Büyükşehir Belediyesi Meclis kararlarına herkes uymak zorunda.'' diyerek Aksagaz'ın yapılan protokole ve meclis kararlarına uyması gerektiğini belirtti.

 

1 YIL SÜRE VERDİK TAMAMLAMADILAR

 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yenidoğan Mahalle Muhtarı, mahalle sakinleri ve Aksagaz yetkilileri ile belediyede bir araya geldi. Yenidoğan Mahallesi ve Yüreğir'in diğer mahallelerinde devam eden doğalgaz çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Yüreğirli vatandaşların hakkını hiç kimseye yedirmeyeceğini belirten Başkan Çelikcan ; '' Yüreğir'de 20 yıldan bu yana asfalt görmeyen sokakları asfaltladık. Özellikle Yenidoğan Mahallesi'nin yollarının asfaltını yapmadan önce Aksagaz ile 1 Ocak 2016'da imzaladığımız protokol ile yıl sonuna kadar bütün evlerin doğalgaz kutularının bağlanması kararını aldık. Ama Aksagaz bu sorumluluğunu yerine getirmedi. Şimdi bize burada yolları tekrar kırmak istediklerini söylüyorlar.  AYKOME'nin belirlediği kırım bedeli ücretini de ödemeyiz diyorlar. Protokole uymayan ve keyfi hareket eden Aksagaz'a Yüreğirli vatandaşların hakkını yedirmeyiz.'' şeklinde konuştu.

 

AKSAGAZ PROTOKOLE VE MECLİS KARARINA UYMUYOR

 

Adana'da Aksagaz'ın çalışmasına Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği döneminde ilk olarak kendisinin izin verdiğini belirten Başkan Çelikcan '' Doğalgaz gibi temiz enerjinin vatandaşlarımız tarafından kullanılmasına asla karşı değiliz. Aksagaz ile Yüreğir Belediyesi arasında yapılan protokole göre doğalgaz hatlarının döşenmiş olduğu sokaklarda tüm binaların servis bağlantılarının (servis kutuları) tamamının aynı anda yapılacağı karara bağlanmıştı. Buna rağmen daha önceden çalışma yaptıkları ve servis kutularını bağlamadıkları binalara şimdi yeni yaptığımız asfalt yolları kırarak abonelik çalışması yapmak istiyorlar. Yüreğir Belediyesi olarak kırım bedelini ödeyin yapın diyoruz. Aksagaz ise çok komik bir bedel ödemek istiyor. Kırım bedellerini ne Yüreğir  Belediyesi ne de Aksagaz belirliyor. Yetkili kurum Büyükşehir Belediye Meclisi ve AYKOME'dir. ASKİ, TEDAŞ, TELEKOM gibi kamu kurumları ve vatandaşlarımız da AYKOME ve Meclis kararlarına uyup öderken sadece Aksagaz  kendi başına hareket etmeye çalışarak ödemeyeceğini belirtiyor. Kanunsuzlukta sınır tanımıyorlar.

 

HİÇ KİMSE KEYFİNE GÖRE YOLLARIMIZI BOZAMAYACAK

 

Her altyapı yapan kurumun yapacağı çalışmayı Adana Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) ye bildirmeleri ve AYKOME tarafından gerekli koordinasyonun sağlanması durumunda o yoldaki ihtiyaç duyulan bütün altyapı çalışmalarına, yeni yol dahi olsa müsaade ediyoruz. Ama her önüne gelenin canının istediği gibi yollarımızı kırmasına bozmasına asla izin vermeyeceğiz. Milli servetimizin heba olmasına izin vermeyeceğiz.

 

VATANDAŞLARIMIZLA BİZLERİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTİYORLAR

 

Aksagaz sorumsuzca davranarak hiç bir kurala uymak istemiyor. Amaçlarına ulaşmak için vatandaşlarımız yalan yanlış bilgiler vererek halkımızı tahrik ediyor. Belediye ile vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmek istiyorlar. Burada asıl mağdur olan yolları bozulan, sıkıntı çeken siz vatandaşlarımızsınız. Ben sizin haklarınızı savunarak, kamu kaynaklarından  daha iyi faydalanmanız için mücadele ediyorum.'' dedi.

 

Başa dön tuşu