VALİLİK

ALADAĞ’DA 41. TURİZM HAFTASI KUTLANDI

Kutlama etkinliklerine Vali Mahmut Demirtaş ve Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş, Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Aladağ Kaymakamı Abdullah Demirdağ, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlamalarda Halkoyunları, Bando ve Mehter Takımı ve Yamaç Paraşütü gösterileriyle devam etti. Etkinliğin açılış konuşmalarını yapan Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, 41. Turizm Haftası’nı kutladıklarını dile getirdi.

 

Kutlama etkinliğinde bir konuşma yapan Vali Mahmut Demirtaş ise düzenlenen 41. Turizm Haftası kutlama programına katılan tüm konuklara “Hoş geldiniz” diyerek, katılımcıları sevgi ve saygıyla selamladığını ifade etti.

 

HİZMET KALİTESİNİ REKABET GÜCÜNÜ ARTTIRARAK AŞABİLİRİZ

 

Vali Demirtaş, ülkenin dört mevsimi bir arada yaşandığı ender coğrafyalardan olduğuna vurgu yaparak, “Bu stratejik konum, bacasız sanayi olan turizmin ekonomimize katkısını da beraberinde getirmektedir. Yaşanan küresel krizler, terör olayları, Irak ve Suriye'deki iç karışıklıklar, Adana'mızın ekonomisini ve turizmini olumsuz manada etkilemektedir. Bu olumsuzlukları tek bir pazara bağlı kalmadan, verilen hizmet kalitesini ve rekabet gücünü arttırarak aşabiliriz. Medeniyetlerin buluşma noktasında, Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı ve bölgesel bir çekim merkezi olan Adana; Çukurova'nın bereketli toprakları, zengin doğal kaynaklan, gelişmiş ekonomisi ve çok kültürlü yapısıyla, Türkiye mozaiğinin en önemli unsurlarındandır” dedi.

 

ADANA MODERN BİR DÜNYA KENTİDİR

 

Adana’nın festivalleri, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikleri ile modern bir dünya kenti olduğuna değinen Vali Demirtaş, “Binlerce yıllık geçmişe sahip kentimiz, tarih boyunca uygarlıklar geçidine sahne olmuştur. Bugün mirasçısı olduğumuz, birbirinden farklı özelliklere sahip bu uygarlıklar, Adana'da derin izler bırakmıştır. Tarihi süreç içerisinde çeşitli medeniyetlere yurt olmuş bu topraklar, bağrında turizm potansiyeli oldukça yüksek, birçok tarihi ve kültürel değeri barındırmaktadır. Adana’yı turizm sektöründe bir üst lige çıkarmak için öncelikte toplumsal bilinç düzeyini ve turizme bakış açımızı değiştirmeliyiz. Daha sonra yapısal sorunları çözmeliyiz. Otel, restoran, acente gibi konaklama unsurlarının rekabet güçlerini artırmalıyız. Kısacası sektörün sorunlarını görmeli, çözüm odaklı projeler üretmeliyiz” diye konuştu

 

8 BİN YIL ÖNCEKİ TARİHİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ

 

Vali Demirtaş, Adana'da “Tepebağ Höyük Kazısı” çalışmalarına kış mevsiminde verilen 3 aylık aranın ardından yeniden başladıklarını hatırlatarak, “2,5 dekar alan üzerinde devam eden kazılardan 8 bin yıl önceki tarihi ortaya çıkarmak istiyoruz. Özellikle belirtmeliyim ki; Tepebağ bölgesinde Adana'nın tarihini ortaya çıkaracak çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz. Adana'mız için gecesini gündüzüne katan AB Bakanımız Sayın Ömer ÇELİK'in ve Milletvekillerimizin gayretleriyle müze kompleksimizin yapımına hızla başlanmış bulunuyoruz. 68 bin metrekare alana sahip, ülkemizin ve Ortadoğu'nun en büyük arkeoloji ve tarım müzesinin bir bölümünün açılışını yakında gerçekleştireceğiz. Müzede, 1700 tarihi eser ile 700 metrekarelik mozaik sergisi yer alacak. Adana'yı ulusal ve uluslararası kongre turizminin cazibe merkezine dönüştürmek için, ilimizde var olan imkânları diğer konaklama argümanları ile desteklemeliyiz. Ayrıca, yayla ve mağara turizmi ile dağ ve doğa yürüyüşleri noktasında da Torosların bizlere sunduğu güzellikleri kullanmayı ihmal etmemeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

ADANA TURİZMDEN HAK ETTİĞİ PAYI ALACAKTIR

 

Turizm alt yapısını iyileştirmeye, sektörün tüm kesimlerine her türlü desteği vermeye devam edeceklerine işaret eden Vali Demirtaş, “Turizm pazarından Adana'nın en büyük payı alabilmesi için tüm enerjimizle çalışacağız. Bu şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini, sıcak ve samimi insanlardan oluşan değerlerini dünya insanlarının tanıması için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Turizmin Adana ekonomisi için yaşamsal bir önem taşıdığını da asla göz ardı etmeyeceğiz. Şunu da belirtmek isterim ki; Aladağ'ın oksijen kaynakları olan Hacer ormanında yürüyüş yapmak, meşhur Kapuzbaşı Şelalesinde dinlenmek, Akören Antik Kenti ve Mazık Harabesini incelemek ruhumuzu ziyadesiyle rahatlatacaktır” dedi.

 

TURİZM HAFTASI KUTLU OLSUN

 

Vali Demirtaş, 2017 turizm sezonunun ülkede ve Adana'da hayırlı, huzurlu ve bereketli geçmesini temenni ettiğini belirterek, “Turizm Haftasını kutluyor; hepinizi saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum” şeklinde konuştu. Kutlama etkinliği, sanatçı Murat Kekili’nin verdiği konserin ardından son buldu.

 

Vali Mahmut Demirtaş’ın Aladağ İlçesi’ni ziyareti ilçedeki mahalle Muhtarlarıyla bir araya gelip onların taleplerini dinlemesi, Suriye’nin El-Bab bölgesinde yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı’nda yaralanan Gazi Uzman Çavuş Erdem Durna’nın düğününe katılıp, tebrik etmesi ve Jandarma uygulama noktasını denetlemesiyle son buldu.

Başa dön tuşu