GENEL

ALADAĞ YANGINI ADALET GELMEDEN SÖNMEZ

Mahkeme; katılanlar vekillerinin bilirkişi raporundan sonra tahliye edilen 4 sanığın ve diğer sanıkların tutuklanması taleplerinin reddine, tutuklu sanıklar Yurt müdürü Cumali Genç, yurdun bağlı olduğu Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneğinin Başkanı İsmail Uğur'un tutukluluğuna devam kararı verip, duruşmayı 25.05.2018 tarihine erteledi.

 

Duruşmaya Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Çocuk Hakları Komisyonu Koordinatörü Av. Nevzat Elçi, Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Simay Sönmezateş, Adana Barosu Kozan Temsilcisi Av. Nebi Ocak, Ankara Barosundan Av. Seda Köse, Av. Hasan Erdoğan, Aydın Barosundan Av . Ufuk Güneş, Av. Serap Ertuğrul, İzmir Barosundan Av. Bedriye Kurtuluş Türk, Trabzon Barosundan Av. Canay Duru Şişkinoğlu, Diyarbakır Barosundan Av. Mahmut Çiftçi, Av. Ümit Asya Demir, Bursa Barosundan Av. Gamze Pamuk Ateşli, Uşak Barosundan Av. Volkan Berber, Adana Barosu mensubu Av. Rukiye Çinkılıç, Av. Hatice Nesrin Kılıçay katıldı.

 

ALADAĞ KATLİAMI DAVASINDA: BİLİRKİŞİ YANGINA 'İŞ KAZASI' DEDİ!

Duruşmada bilirkişi heyetinin raporunda skandal detaylar ortaya çıktı. Raporda, olay “iş kazası”, yaşamını yitiren yurt eğitmeni Fatma Canatan ise "misafir" olarak gösterildi.

 

"ADALET TECELLİ ETMEDEN BU YANGIN SÖNMEZ"

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, olayın iddianamede geçtiği gibi “basit bir ihmal suretiyle ölüme sebebiyet verme” olmadığını belirterek, sanıkların tamamının “kasten ve olası kast ile birden fazla kişiyi öldürmeden” tutuklanmasını istedi.

Av. Küçük, "Fırsat eşitliğini sağlamak için devletin Anayasanın bu ilkesine uygun davranmadığının örneği bu dosyada mevcuttur. Kasten öldürmeden tamamının tutuklanması gerekir. Ayrıca bu çocuklar işçi değil, öğrenciydiler. Bilirkişinin de bu kararı son derece düşündürücüdür. Adalet tecelli etmeden bu yangın sönmez.” dedi.

 

"HAK ADALET" VE "İHMAL DEĞİL CİNAYET" SLOGANLARI

Duruşma salonu önünde bir araya gelen gençler, "Hak adalet" ve “İhmal değil cinayet" sloganı attılar.

Başa dön tuşu