YÜREĞİR

ANNE-BABA OLMANIN EĞİTİMİ

Kişisel gelişim eğitimi uzmanları tarafından verilen eğitimlerle "Etkili anne baba olmak eğitimini" tamamlayan 32 kişiye katılım belgesini Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın eşi Şeyma Akdağ, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın eşi Sare Ünüvar, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve eşi Mehtap Çelikcan ile birlikte verdiler.

 

Yüreğir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi'nde engelli resim ve seramik kursu öğrencileriyle bir araya geldiler. Engelli kursiyerlerin yaptığı çalışmaları incelediler. Fatih terim Kültürevi öğrencilerinin hazırladığı folklor kursu gösterisi de büyük beğeni topladı.

 

Yüreğir'de hizmete açılan 11 adet kültürevinde ailelerin eğitilmesi için eğitim seminerlerinin devam ettiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan etkili anne baba olmak eğitimi il ailelerin çocuklarıyla daha iyi iletişim kuracağını, ailelerin çocuklarını hayata daha iyi hazırlayacağını belirterek "Bir çocuk ilk eğitimini ailesinden alır. Eğitimli bir aile, huzurlu bir yuva, huzurlu bir yuva sağlıklı, huzurlu bir toplum demektir. Bu nedenle kültürevlerimizde  özellikle kadınlarımızın bilinçlenmesi için çalışıyoruz.

 

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA ÖNEM VERİYORUZ

Adana'da ilk engelli koordinasyon merkezini kurarak engelli vatandaşlarımızın evlerinden dışarı çıkmalarını sağladık. Özel tasarlanmış araçlarla engelli vatandaşlarımız evlerinden alınıp Yüreğir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezimize gelmeleri sağlanıyor. Burada etkinliklere katılıp özel tasarlanmış araçlarımızla tekrar evlerine bırakılıyor.

 

Burada düzenlediğimiz kurslarla engelli vatandaşlarımızın boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlıyoruz. Vatandaşlarımız da bu durumdan çok memnunlar. Bir şeyler yapabildiklerini görüyorlar, birbirleriyle sohbet ediyorlar. Böylece hem sosyalleşiyor, hem de ruhsal açıdan rahatlıyorlar." şeklinde konuştu.

 

Yüreğir Belediyesi Kültürevlerinde yapılan eğitimleri ve uygulamaları çok beğenen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın eşi Şeyma Akdağ ile Sare Ünüvar  "Her şeyin başı eğitim. Bunu görerek ailelerin ve toplumun bilinçlenmesini sağlayan Yüreğir Belediye Başkanımızı tebrik ediyoruz. Burada insanımıza  verilen değeri gördük. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Burada bunun en güzel örneğini gördük. AK belediyecilik kendini her yerde htiriyor." diye konuştu.

Başa dön tuşu