GENEL

ANNE BÜYÜYORUM BANA YARDIM ET

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği beraberinde hazırlanan Çukurova 11. Kitap Fuarı 6 – 14 Ocak tarihleri arasında Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 15 Ocak 2018 Pazar akşamı sona eren fuarda Adanalı yazarlar arasında yer alan Aile ve Evlilik Terapisti Dr. Obengül Ejder büyük ilgi gördü.

 

Yüreğir Belediye standında okuyucularıyla buluşan Terapist Dr. Ejder, bir yandan “Anne Büyüyorum Bana Yardım Et” adlı kitabını imzalarken bir yandan da okuyucuların sorularını yanıtladı.

 

Kitabıyla ilgili bilgi veren Dr. Ejder, “Her gün ismini ve yaşını bilmediğimiz çocuklar fiziksel, cinsel ya da duygusal ihmal veya istismara uğruyor. Medya aracılığıyla öğrendiklerimizden başka nice içe atılmış öyküler, sessiz çığlıklar, kâbus dolu günler yaşanıyor… Bütün bu gerçeklerle kaçarak değil, bilgilenerek ve etrafımızı doğru bilgi ile buluşturarak savaşabiliriz.  Bu savaşta en büyük görev tabii ki anne babalara düşüyor. “Anne Büyüyorum Bana Yardım Et” kitabımda, günümüz dünyasının kanayan yarası çocuk istismarıyla savaşta neler yapılabileceğiyle ilgili önemli ipuçları yer alıyor.” dedi.

 

“ANNE BABA ÇOCUKLARIYLA CİNSELLİĞİ KONUŞMAKTAN UTANIYOR.”

“Çocuklarınıza Cinsel Eğitimi Doğru Zamanda, Doğru Bilgilerle Vermelisiniz” mesajının danışan öyküleriyle aktarıldığı kitapta Dr. Ejder,  özellikle de çocuklarla cinselliği konuşabilmek için aile içinde hoşgörü, paylaşım ve güven duygusunun yerleşmiş olması gerektiğini vurguluyor. Cinselliğin biyolojik ve sosyal olarak inşa edilen, kültürel ve dini inançları yansıtan bir olgu olduğuna dikkati çeken Dr. Ejder, anne babaların çocuklarıyla utandıkları için bu konuda konuşmayı sürekli ertelediklerini ifade ediyor. 

 

“ÇOCUĞUN BAŞKA KAYNAKLARA YÖNELMEMESİ İÇİN CİNSEL EĞİTİM ANNE-BABA TARAFINDAN VERİLMELİ.”

Terapist Dr. Ejder, cinsel eğitimin doğumdan başlayan ergenlik dönemini de içine alan uzunca bir süreç olduğunu hatırlattığı kitabında, gerek anne, gerek baba tarafından verilecek cinsel eğitimin, çocukların ve ergenin başka kaynaklara yönelmesini engelleyeceğini de vurguluyor ve ekliyor;

 

“Ergenlik döneminde babası ile konuşabilen onun tarafından kabul gören ve aşağılanmayan, çocukluğundan itibaren baba oğul kaliteli zaman geçiren bir erkek ergenin cinsel kimlik bulma süreci sağlıklı geçecektir. Aynı şekilde annesi ile hiç korkmadan, yalan söyleme ihtiyacı duymadan konuşabilen kız çocuğu da merak ettiği tüm bilgiyi annesinden alabildiğinde yanlış bilgilerle donanmayacak, sınırlarını bilecek ve ileride kendi cinsel kimliği ile barışık, sağlıklı bir cinsellik yaşayabilecektir. Gençlere verilecek cinsel eğitimde en önemli mesaj, cinselliğin sadece kadın erkek arasındaki fiziksel bir ilişki olmadığı, aynı zamanda duygusal, sevgiye ve saygıya dayalı bir ilişki olduğudur.”

Başa dön tuşu