SANAT

Anne konulu Şiir yarışması sonuçlandı

Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş, yaptığı konuşma da, “Çukurova Edebiyatçılar Derneği (ÇED) olarak ‘Anneler Günü’ şiir yarışmasının altıncısını gerçekleştirdik. 200 şiir dosyası jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek dereceye girenler belirlendi. Annelere yönelik katılımın çokluğu bizleri sevindirmiştir. Tekbaş, her yıl değişik etkin ve yarışmalar da düzenliyoruz.

 

“Türk Edebiyatı’na katkı koymak ve yeni edebiyatçılara, şairlere yol açmak için bir çok faaliyetler yapıyoruz. Yaklaşık yüzlerce şairin katıldığı şiir yarışmasında dereceye giren şairlerimizi kutluyorum. Birbirinden değerli katılımcılara, gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bize gösterilen ilgiden dolayı yarışmamıza katılan tüm şairlere, jüri üyelerine, katkı koyan herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

2017 yılının Birinci Balıkkesir’den

 

Şiir yarışmasında Balıkkesir’den ‘Serencam’ Rumuzuyla Şair Hacer Ertürk, (Analar ve Evlatları) isimli hece şiiriyle birinciliği elde etti

 

 İkinciliği Mersin’den ‘Uzay Rumuzuyla Tülay Aslan, (Sevgi Yüreğim’de) Üçüncülüğü Adana’dan ‘Nisanur/Ayaz) Rumuzuyla Hasan Hüseyin Anmak elde etti.

 

Çed Özel Ödülünü ise Mersin’den ‘Nålån’ Rumuzuyla Mustafa Doğan, (Alacağın Olsun Azrail) ve Jüri Özel Ödülünü Adana’dan ‘Eyican’ Rumuzuyla Kemal İlbeyi ( Anneler Günü) isimli şiiri ile elde etti. İleri ki tarih de yapılacak ödül töreniyle sahiplerini bulacak.

Başa dön tuşu