SARIÇAM

ARTIK KANALDA YÜZMEYE SON

Başkan Uludağ,”Çocuklarımıza profesyonelce eğitim veriliyor”

Sarıçam belediyesi tarafından açılan Yüzme kursuna toplamda 825 kişi başvurarak eğitimlerini almaya devam ediyor. Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  1 ay boyunca Sarıçamlı 7-14 yaş arası çocuklara ilçelerinde bulunan yüzme havuzlarında ücretsiz olarak yüzme öğretileceğini ifade etti.

Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Adana’da yaz aylarında özellikle sulama kanallarındaki boğulma vakalarının önüne geçmek için ilçelerinde 5 ayrı mahallede bulunan yüzme havuzlarında alanlarında tecrübeli Yüzme eğitmenleriyle ücretsiz olarak 2- 31 Temmuz 2018 tarihleri arasında toplamda 825 çocuğa yüzme öğretileceğini kaydetti.

Bilal Uludağ,  çocuk ve gençlerin sulama kanallarından uzak durmaları konusunda uyarıda da bulunarak, “Çocuklarımızın sulama kanallarında yüzmelerini istemiyoruz. Bunun için gerekli önlemler alınmasına rağmen halen birçok vatandaşımız bu kanallarda yüzmeye devam ediyor ve yaz aylarında boğulma vakaları yaşanıyor. Belediye olarak gençlerimizin, çocuklarımızın bu kanallarda boğulmasını istemiyoruz. Bu nedenle Temmuz ayı boyunca ayarlanan havuzlarımızdan ücretsiz faydalanacakları yüzme kursu düzenledik. Havuzlarda 2 eğitmen, 1 cankurtaran ve ile bir de güvenlik elemanlarımız var. Ayrıca kursa ilginin fazla olması bizleri mutlu etti.” dedi.

Uludağ, Yüzme kursuna katılanların ücretsiz havuzun yanı sıra malzemelerinin de kendileri tarafından verildiğine dikkat çekerek, Temmuz ayı sonuna kadar kursa katılan çocukların Yavuz Sultan Selim,  Saimbeyli Caddesi, Orhangazi Gazi, Mehmet Akif Ersoy, Sofulu Gültepe ve İncirlik Kemalpaşa Mahallesindeki havuzlarda uzman yüzme eğitmenleri tarafından yüzmeyi öğreneceklerini sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu