SİYASET

Artık acılar dinsin, ölümler son bulsun

 Ekonomik krizden kaynaklı işsizlik, yoksulluk ve çaresizliğin insanları ölüme açlık ve ölüme götürdüğüne dikkat çeken Barut, "Canımızı yakan bu acılar artık son bulsun istiyoruz. Hiç mi yüreğiniz sızlamıyor, ciğeriniz yanmıyor? Ocakları söndüren bu yangına çözüm bulun!" dedi.

"BU VEBALİN ALTINDA KALACAKSINIZ"

Geçtiğimiz günlerde Hatay'da uzun süredir işsiz olduğu belirtilen ve "Çocuklarım aç" diyerek kendini yakıp hayatını kaybeden A.Y.'nin yaşadıklarının herkesi derinden sarstığına dikkat çeken Ayhan Barut, ekonomik krizin can almaya, ocakları söndürmeye devam ettiğini söyledi. Uzun süredir ekonomik krize çözüm bulunması için iktidara çağrı yaptıklarını ama somut hiçbir adım atılmadığına vurgu yapan Barut, "Ülke yangın yerine dönmüşken, yurttaşlarımız çaresizliğin pençesinde ölüme giderken, çoluk çocuk acılar içinde kıvranırken daha neyi bekliyorsunuz? Çözüm için adım atılmayan her an bu vebalin altında kalmaya devam edeceksiniz. Kanayan yaralara artık bir çare bulun" diye konuştu.

"ONLARCA FACİA YAŞANDI AMA İKTİDAR ADIM ATMADI"

Türkiye'nin uzun süredir ekonomik ve siyasi krizle boğuştuğunu, esnafından çiftçisine herkesi mağdur eden bu durumun ülkeyi kaosa sürüklediğini bildiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Evine ekmek götüremediği için canına kıyanlardan, elektrik faturalarını bile ödeyemedikleri için siyanürle yaşamına son veren ailelere dek yüreklerimizi yakan onca facia yaşadık. Bunun sebebi neydi? Tek neden çaresizlikti. İşsiz kalan, evini geçindiremeyen, borcunu ödeyemeyen, yaşadıkları ekonomik ve sosyal sorunlardan kaynaklı nefes alamayan insanlarımız yüreğimizi dağladı. TÜİK'in inandırıcılığı tartışmalı verilerine göre bile resmi işsiz sayısı 4.5 milyona ulaştı. Yurttaşların kredi ve kredi kartı borcu geçen sene itibariyle 583 milyar liranın üzerinde. Fabrikalar kapanıyor, esnaf kepenk indirirken çiftçi ürettiğinden kazanamıyor. Akaryakıttan elektriğe ne varsa zamlandı, iğneden ipliğe her şey ateş pahası artık. Bu çark dönmüyor. Bunlar ülkeyi yönetemiyor. Tek adam ve Saray çevresi günü gün ederken yurttaşlarımız canına kıyıyor. Buna çözüm üretmek için adım atılmalı, kanayan bu yaraya acil tedavi bulunmalı. Azıcık vicdanınız varsa sizi çözüme çağırıyoruz."

Başa dön tuşu