YAŞAM

ASKİ, Adana’nın Altyapısını Güçlendirdi

Göreve geldiği 2014 yılından itibaren 3000 kilometrenin üzerinde su ve 750 kilometreye yakın kanalizasyon altyapısı, modern teknolojilerle gerçekleştirdiği kilometrelerce yağmur suyu ishale hatları ile Belediyecilik tarihinden beri süre gelen alt yapı sorunlarını bitiren Adana ASKİ Adana’yı geleceğe hazırlıyor. 
Tufanbeyli’nin en ücra dağ köyünden, Karataş’ın en küçük mahallesine kadar içme suyu hattı döşeyerek “Susuz Köy, Mahalle ve Ev bırakmamayı “ düstur edinen ve “Adana da Su Musluktan içilir” sloganını hayata geçirmeye çalışan Adana ASKİ çalışmalarını büyük bir aşk ve inançla sürdürmektedir. 

ASKİ, Adana'nın Altyapısını Güçlendirdi 
Su ve Kanalizasyon yatırımlarının yanısıra yıllardır her yağmur yağdığında günlük hayatın adeta durmasına ve çilekeşleşmesine sebep olan sel çilesine de son vermek için büyük yatırımlar yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Adana'nın altyapısını güçlendirecek çok önemli projelere imza attı. En ufak bir yağmurda bile şehrin birçok noktasında oluşan ve artık Adana'nın kronikleşen sorunu olan su taşkınlarını birçok yerde ortadan kaldırmak ve bazı kritik bölgelerde de minimuma indirmek için bu güne dek çok önemli yatırımlar yapıldı. 

Aski, Şiddetli Sağanak Yağışla Başa Çıktı 
ASKİ personellerinin canla başla çalışarak hayata geçirdiği bu çalışmalar son dönemlerde meyvesini verdi ve her yağmur sonrası oluşan kötü görüntüler tarihe karıştı. Son haftalarda şiddetli ve sağanak yağışlar sonucunda, birtakım altyapısal problemleri bulunan yerler haricinde herhangi bir sorun yaşanmadı. 

Adana'nın yaşanabilirliğini ve vatandaşların hayat kalitesini arttırabilmek için başarılı çalışmaları hayata geçiren Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi, gerek şehir merkezinde gerek de ilçelerde yağmur suyu hatlarının bakım çalışmasını titizlikle sürdürüyor. Aynı zamanda Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile sürekli irtibat halinde olan ASKİ, hava durumuna göre yağış gelmeden birkaç saat önce ekipleri hazır bulunduruyor. 

Başa dön tuşu