YAŞAM

ASKİ’DEN İMAMOĞLU’NA DEV YATIRIM

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, dev projelere imza atmaya devam ediyor. Şehir merkezinde adeta şantiye alanlarıyla göz dolduran ASKİ, kırsalda da ilçelere yatırımını aralıksız sürdürüyor.

 

İmamoğlu İlçesi'ne yatırım yapan ASKİ, ilk etapta ihalesi yapılan 120 kilometrelik yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının yapımına hızla devam ediyor. 7 ay önce çalışmalara başlayan ekipler, projenin yaklaşık 50’sini tamamladı. 100’lük, 1200’lük ve 1400’lük olmak üzere üç ayrı boru döşeyen ASKİ ekipleri; yağmursuyu hatlarına ızgara bağlantılarını da gerçekleştiriyor.

 

Çalışmalara hız veren ASKİ, 8 ayrı ekiple bölgede gece gündüz çalışarak projeyi yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyor. Projenin tamamen bitmesiyle birlikte ilçenin alt yapı sorununun büyük bir kısmı ortadan kalkmış olacak. İmamoğlu, sorunsuz alt yapısıyla örnek teşkil edecek.

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin SÖZLÜ'nün, belediye başkanlığı görevine seçildikten sonra İmamoğlu'na gerçekleştirdiği ilk ziyaretinde ilçenin alt yapı sorununun ortadan kaldırılacağına dair vatandaşlara verdiği sözü yerine getirmek için çalıştıklarını vurgulayan ASKİ Genel Müdürü Hüseyin OPRUKÇU; “Göreve geldiğimiz 2014 yılının Mart ayı itibariyle Adana şehir merkezi başta olmak üzere tüm ilçelerimizin her türlü sorun ve sıkıntısını çözmek ve proje üretmek adına ciddi çalışmalarımız ve büyük önem arz eden projelerimiz hayata geçti. Bundan sonra da yine Belediye Başkanımız Hüseyin SÖZLÜ’nün talimatları doğrultusunda yarının Adana’sını inşa etmek için durmadan, yılmadan ve usanmadan çalışacağız.” dedi.

 

Başa dön tuşu