YAŞAM

ASKİ’den Karaisalı’ya Dev Yatırım

Çukur Mahallesi'nin İçme Suyu Çilesi Sona Eriyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), 2014 yılından bu yana şehir merkezinde ve kırsalda vatandaşların altyapı ve içme suyu sorunlarının çözülmesi için çok sayıda proje gerçekleştirdi. Kısa sürede hayata geçirilen yatırımlarla birlikte problemlere kalıcı ve kesin çözümler bulan ASKİ, her geçen gün hizmet çıtasını yükseltiyor.

 

25 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA İÇME SUYU HATTI

Karaisalı ilçesine bağlı Çukur Mahallesi'nin yıllardır süregelen içme suyu çilesini ortadan kaldırmak için yola çıkan ASKİ; Ötüken, Ayvacık, Kayacı, Eğrice, Eskiköy, Kurdak ve Sarıhacı mevkilerinde içme suyu hattı yenileme çalışması gerçekleştiriyor. Toplam uzunluğu 25 kilometreyi bulan dev yatırım kapsamında vatandaşlara daha temiz ve daha sağlıklı su ulaşmasını sağlayacak olan 63,75,90,110,125 ve 140 mm çaplarında HDPE borular kullanılıyor. 15 kilometresi tamamlanan çalışmanın Ocak ayı sonuna kadar sona ermesi hedefleniyor.

 

Yıllardır içme suyu sıkıntısı yaşayan ve su ihtiyaçlarını mevcut hortumlar ve plastik borulardan sağlayan Çukur Mahallesi sakinleri, ASKİ'nin özverili çalışmaları neticesinde hak ettikleri kaliteli hizmete kavuşmuş olacak.

 

ÇALIŞMA KAPSAMINDA 4 YENİ İÇME SUYU DEPOSU YAPILIYOR

Söz konusu proje dahilinde Ötüken, Kayacı, Eğrice ve Kurdak mevkilerinde içme suyu deposu yapımını da gerçekleştirecek olan ASKİ ekipleri, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

 

Başa dön tuşu