GENEL

ASKİ’DEN UCUZ SU, KALİTELİ HİZMET

Birçok belediyenin aksine, abonelerine kademesiz su kullanım tarifesini uygulayan Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Adanalıların sağlıklı içme ve kullanma suyuna yüksek ücretler ödemeden ulaşmasını sağlıyor. Yani Adanalılar kaç ton su kullanırsa kullansın, suyun birim fiyatı değişmiyor.

Aralık 2017 itibariyle şehir merkezine (Çukurova, Seyhan, Sarıçam, Yüreğir ve Karaisalı) uygulanan tarife meskenler için KSUB dahil 3,61 TL'dir. Şehir merkezi haricindeki Aladağ, Feke, İmamoğlu, Pozantı Saimbeyli, Tufanbeyli İlçeleri'nde meskenlere uygulanan tarife 1,89 TL iken; bu rakam Karataş, Kozan, Yumurtalık İlçeleri'nde 2,33 TL ve Ceyhan İlçesi'nde ise 3,28 TL olmaktadır.

6360  Sayılı Kanunla tüzel kişiliği kaldırılarak mahalle statüsüne dönüşen ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet alanına giren beldelerde meskenlere uygulanan su tarifesi KSUB dahil 1,89 TL olarak belirlenmiştir. Yine aynı kanunla mahalle statüsüne geçen köylerde ise su kullanım bedeli 1,11 TL'dir.

Diğer büyükşehir belediyelerinin su ücretlerine bakıldığında içme ve kullanma suyu mesken fiyat tarifeleri (KDV hariç) aşağıdaki gibidir:

Ankara: 6,30 TL

İstanbul: 4,65 – 9,90 TL (kademeli tarife)

İzmir: 4,16 – 9,28 TL (kademeli tarife)

Sakarya: 3,70 TL

Yukarıdaki tarifeler merkez ilçelere aittir. Bu tablodan da anlaşılacağı gibi Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi, diğer büyük şehirlere nazaran suyu vatandaşlara daha ucuza ulaştırmaktadır.

OPRUKÇU: ''VATANDAŞLARIMIZIN REFAHI İÇİN ÇALIŞIYORUZ''

ASKİ'nin uygulamış olduğu su tarifesi hakkında bilgi veren Genel Müdür Hüseyin OPRUKÇU, ''Adana, Türkiye’deki birçok ilden çok daha ucuza su temin ediyor. Şehrimizden daha ucuza su veren illerde ise kademeli tarifelerin uygulandığını görüyoruz. Yani belli bir kullanım oranını geçtiğinizde tarifenizde otomatik olarak iki katı artış oluyor. Adana'da ise ne kadar su kullanırsanız kullanın tarifeniz değişmiyor, sabit kalıyor.'' dedi.

Suyu bu denli ucuza ulaştırmanın yanı sıra verilen hizmetlerin kalitesinin hiç azalmadığını ve yatırımların aksatılmadığını vurgulayan OPRUKÇU, ''Göreve geldiğimiz günden bugüne dek Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü ile birlikte vatandaşlarımızın refahı için, kentimizin kalkınması için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Türkiye'nin en ucuz suyunu halkımıza sunduğumuz için mutlu ve gururluyuz.'' şeklinde konuştu.

 

Başa dön tuşu