GENEL

ASKİ HEM PROJE ÜRETİYOR, HEM SORUN ÇÖZÜYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü; Adana ve ilçelerinde gelecek yılların şehrini inşa etmek için birbirinden önemli projeleri hayata geçirirken, oluşan sorunlara da anında çözüm üretiyor.

 

2013 yılında Yerel yönetimin ve İlbank’ın ortaklaşa gerçekleştirdiği projede 17 kilometrelik Yumurtalık-Burnaz içme suyu ana isale hattında kullanılan uygunsuz ve kalitesiz Q 450’lik borunun sürekli arıza vermesi ve patlakların oluşmasının ardından, ASKİ vatandaşın sorununu yerinde ve anında çözmek için kolları sıvadı.

 

2014 yerel seçimleriyle birlikte Büyükşehir yasası çerçevesinde ASKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlanan ve 2015 yılında devralınan 17 kilometrelik projenin ilk etabına başlayan İçme suyu Daire Başkanlığı ve İlçe Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri çalışmalarına başladı.

 

Yaklaşık 1 ay gibi kısa bir süre içinde sorunu ortadan kaldırmayı hedefleyen ASKİ ekipleri, Yumurtalık-Burnaz projesinde de dünya standartlarındaki Duktil borularla temiz ve sağlıklı içme suyunu çeşmelerden akıtmayı planlıyor. Ayrıca ekipler çalışma esnasında bölgedeki vatandaşların susuz kalmaması için de özen gösteriyor.

 

 

 

Başa dön tuşu