GENEL

ATA’mızı her geçen gün artan özlem ve rahmetle anıyoruz

“Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder ATA’mızı vefatının 79.yıldönümünde her geçen gün daha da artan özlem ve rahmetle anıyoruz. En büyük eseri Cumhuriyet’i sonsuza dek yaşatma kararlılığında ve azmindeyiz. Bugün kutsal vatan topraklarında özgürce yaşamamızı sağlayan ATA’mızın ilke ve devrimleri, Cumhuriyet var olduğu sürece yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.  

 

1.Dünya Savaşı’nın ardından İtilaf Devletleri tarafından İstanbul’a asker çıkarılması ve işgal girişimlerinin yanı sıra keyfi tutuklamalar, cinayetler ve saldırılarla dört yanı yakılıp yıkılmış, ordusu dağıtılmış, tersanelerine girilmiş Anadolu’da bir güneş gibi parlayan, dünyanın ezilmiş uluslarına rehber olan Ulusal Kurtuluş Savaşı’mıza komuta eden Büyük Önder Atatürk,  “Türk halkının tabiatına ve şiarına en uygun yönetim şekli Cumhuriyettir” diyerek, O’nu Türk gençliğine emanet etti.

 

Bundan 79 yıl önce 10 Kasım 1938’de saat 09.05’de hayata gözlerini yuman,  her geçen gün büyük bir özlem, minnet ve şükranla andığımız ATA’mızın, Türkiye’nin çağdaş muasır medeniyetler seviyesine ulaşması yolunda yaptığı devrimleri ve günümüze ışık tutan ilkelerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için hepimize büyük görevler düşmektedir. Bu inanç ve düşünce çerçevesinde her geçen gün büyük bir özlemle andığımız ATA’mıza bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.”

 

Başa dön tuşu