BÜYÜKŞEHİR

Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 95. yılı coşkuyla kutlandı

Temsili trenin istasyona gelişi ve selamlamanın ardından başlayan törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Atatürk’ün milli mücadelenin ilhamını aldığı ziyaretin 1918’in ekim ayı olduğunu, tam sekiz ay sonra Samsun’da bağımsızlık meşalesini yaktığını ifade ederken, “Atatürk, Adana’nın eşrafı valisiyle kıymetli vatanperverleri ile görüşmüştür ve onlar da ‘Paşam böyle bir ihtiyaç hasıl olduğunda biz arkanızdayız’ demişlerdir” dedi.

 

 ‘’ADANA İKLİMİ YÜREKLENDİRİCİDİR’’

Cumhuriyeti temellendiren en önemli kaynaklardan bir tanesinin de Adana olduğunu ifade eden Başkan Sözlü, “Milli kuvvetler gelişigüzel değil; Atatürk’ün kendi gönderdiği aydınlarla oluşmuştur. O dönem zor olan bir tarafta Halife’nin ordusu, bir tarafta yeni bir mücadelenin örgütlenmesi var. Bugün bile İslam alimi denildiği zaman Mehmet Akif  Ersoy, Atatürk’ün yanında durmuştur. 

Atatürk, parçalanmak üzere olan bir imparatorluğun iklimine doğmuştur. Bu bereketli toprakların ilhamı ile Hatay da Türkiye’ye katılmıştır. Adana iklimi besleyici, yüreklendiricidir’’ dedi.

Program öğrencilerin günün anlam ve önemine dair okudukları şiir ve kompozisyonlarla devam etti.

Başa dön tuşu