GENEL

Avukatlar Haftası Etkinlikleri Sona Erdi

Panele Baro Başkanı  Av. Veli Küçük, Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Furkan Kılıç, Av. Özge Doğan İşcan, Av.Abbas Bilgili, avukat, stajyer avukatlar ve sivil toplum kuruluşlardan davetli katıldı.

 

Panelin açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Av. Veli Küçük, temel hak ve özgürlüklere sahip çıkan, Cumhuriyet değerlerini yaşatan baro olduklarını bu anlamda mücadele verdiklerini söyledi.

 

5 Nisan Avukatlar Haftası ve 95. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle çok önemli etkinlikler gerçekleştirildiğini ifade etti.

 

Bugün de çok kıymetli akademisyenlerimizle son dönemde önemli gelişmelerin yaşandığı Şirketler Hukukunda Güncel Gelişmeler konusunda düzenlenen panelimizle etkinliklerimizi tamamlandığını vurguladı.

 

Daha sonra Panel başladı. İki bölüm halinde gerçekleştirilen panelde Konuşmacılar;Prof.Dr. Mustafa Topaloğlu Özyeğin Üniversitesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Işık Özer (Özyeğin Üniversitesi Ticaret Hukuku Öğretim Üyesi), Yrd. Doç.Dr. Sami Kocabıyık(Özyeğin Üniversitesi Ticaret Hukuku Öğretim Üyesi) tebliğlerini sundular.

 

Panelistler; Anonim ve Limited Şirketlerde Genel Kurul Kararlarının Hükümsüzlüğü, yönetim kurulu üyeleri ve müdürlerin hukuki sorumluluğu, Anonim Şirketlerde pay devri, pay rehin, pay hacizleri, yöneticilerin/pay sahiplerinin bilgi alma hakkı, özel denetim talebi, şirketlerde çıkma – çıkarılma ve fesih konularına ilişkin aktarımda bulundular.

 

Panelin ilerleyen bölümünde soru- cevap kısmına geçildi. Katılımcılar konuşmacılara yönelttikleri sorularla paneli geliştirdiler.

 

Ardından baro tarafından konuşmacılara teşekkür plaketlerinin takdimi yapıldı.

 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, keyifli ve verimli bir panel olduğunu belirterek, katılımcılara ve konuşmacılara teşekkürlerini sundu.

Başa dön tuşu