SİYASET

Ayçiçeği üreticisinin mağduriyeti giderilsin

Geçen yıl tonu 2 bin 900 liraya satılan ayçiçeğinin Türkiye'de en erken hasadın yapıldığı Çukurova'da bugün 2 bin 200 – 2 bin 300 liraya satıldığına dikkat çeken Ayhan Barut, "Dolar yükseliyor, maliyet artıyor ama ürün fiyatları neden yerinde sayıp geriliyor? 'Yerliyiz, milliyiz' diyenlere sesleniyorum. Hani yerliydiniz, milliydiniz? Eğer milli ve yerliyseniz, yerli üretime ve üreticiye destek vermelisiniz" dedi. 

AYÇİÇEĞİNE İTHALAT DARBESİ

Adana'da hasadı süren ayçiçeği tarlasında inceleme yapıp açıklamalarda bulunan CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Ayçiçeği hasadı sürüyor ama üreticiler hasat sevinci yaşayamıyor. Çünkü geçtiğimiz aylarda tohum adı altında sıfır gümrükle 100 bin ton ayçiçeği ton ayçiçeği ithal edilmişti. O gün, 'Hasat döneminde yapılacak bu ithalat, yerli üretime vurulan darbedir' demiştik. Şimdi hasat zamanı üretici çok mağdur ve perişan" diye konuştu. 

"YERLİ VE MİLLİYSENİZ GELİN DESTEK VERİN"

Tarımda ithalatçı politikalara tepki göstererek yerli üretim ve üreticiye destek verilmesini isteyen Ayhan Barut,  şunları kaydetti:
"Hasat öncesinde yapılan 100 bin tonluk ayçiçeği ithalatı nedeniyle geçen yıl tonu 2 bin 900 liraya satılan ayçiçeğinin, şimdi en erken hasat yapılan Çukurova'da ton fiyatı 2 bin 200, 2 bin 300 lira aralığındadır. Dolar yükseliyor, maliyet artıyor ama ürün fiyatları neden yerinde sayıp geriliyor? 'Yerliyiz, milliyiz' diyenlere sesleniyorum. Hani yerliydiniz, milliydiniz? Eğer milli ve yerliyseniz, yerli üretime ve üreticiye destek vermelisiniz. Hep birlikte yerli üretim ve üreticiye destek verecek tarımsal politikalar üzerinde uzlaşalım ve üreticilerimizi destekleyelim. Biz her zaman elimizi taşın altına koymaya, üretimin artması  ve üreticimizin kazanması için mücadele etmeye devam edeceğiz."
 

Başa dön tuşu