ÜNİVERSİTE

Bağışlanan Her Kan Kurtarılan Üç Can

Prof. Dr. Boyan “Katılımın Daha Fazla Olması Bizleri Çok Mutlu Etti”

Etkinlik hakkında bilgi veren Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan, amaçlarının “Bağışlanan Her Kan Kurtarılan Üç Can” sloganıyla kan bağışının önemini vurgulayarak sağlık sektöründe çalışacak öğrencilerinin sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek olduğunu söyledi.

 

“Kan Acil Değil, Sürekli İhtiyaçtır.”

ÇÜ Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yanı sıra etkinliğe Çukurova Üniversitesi Kızılay Kulübü öğrencileri de destek vererek bir günde 74 ünite kan bağışı toplandı.

Kan bağışçısı kazanım uzmanı Öznur Bağçıvan,  “Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır.” diyerek kampanyaya destek veren MYO yönetimine ve öğrencilere teşekkür etti.

 

“Her 4 Saniyede 1 Ünite Kana İhtiyaç Duyuluyor.”

Her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Bağçıvan şunları kaydetti:

“Ülkenin kan ihtiyacının 82'sini karşılayan Türk Kızılayı’nın hedefi ülkemizin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve sürekli bağışçılardan karşılamaktır. Kurum, ülke genelinde 17 Bölge Kan Merkezi, 64 Kan Bağış Merkezi ve 150’den fazla mobil kan bağış aracı ile hizmet vermektedir. Türk Kızılayı, hasta güvenliği açısından bağışlanan her kanı modern laboratuvarlarda testlere tabii tutar ve kanı ihtiyacı olan kişilere verilmek üzere hastanelere ulaştırır. Güvenli kan temini konusundaki başarısını ilik nakli ve kök hücre tedavisi alanında da kanıtlamıştır”

Başa dön tuşu