GENEL

Baklalı Köyü 2.Türkü Yarışması başvuruları devam ediyor

Baklalı Köyü 2.Türkü Yarışması’nın başvurularının devam ettiğini söyleyen Uğur; “Türkülerimiz bizim kişiliğimizi estetize edip topluma yansıtan, en önemli sanat verisidir. Sevdalarımızı, umutlarımızı, acılarımızı ve sevinçlerimizi türkülerle veririz, türkülerle alırız… Haksızlığa, yanlışlığa, vefasızlığa, ilk yiğitliği türkülerimiz verir.

Her alanda güzel, mutlu, başı dik bir yaşam için bu konuları içeren, yeni ışıklı değerleri taşıyan yeni türküler istiyoruz” dedi.

Bugüne kadar düzenledikleri her etkinlikte olduğu gibi bu yıl ikincisini düzenledikleri Türkü Yarışması’nda Baklalı Ortaokulu’nda eğitim gören 25 çocuğa ayakkabı temin edeceklerini söyleyen Uğur, “Çocuğu koruyan, büyüğü sayan, anayı kutsayan, kadını yücelten, dostça yaşamı barındıran, bizi çoğaltan türkülerin daha da çoğalabilmesi için BAKLALI KÖYÜ TÜRKÜ YARIŞMASI düzenledik. Ozanlarımıza başarılar diliyoruz. Yeni YUNUS’ları, DADAL’ları, KARACAOĞLAN’ları, PİR SULTAN’ları ve VEYSEL’leri bekliyoruz” diye konuştu.

Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen ve 7 Mart 2020 Cumartesi günü Sarıçam Belediyesi Kültür Merkezi’nde saat 14.00’de yapılacak. Birinciye Bin Tl, ikinciye 500 Tl verilecek.

Seçici Kurul; Bayram Uğur, Yaşar Yıltan, Nebi Işık, Abidin Kaya’dan oluşurken, etkinliğin sunuculuğunu Ayşe Kandemir yapacak.

Özgün deyişlerin yer aldığı, kadını yücelten söz güzelliklerini içeren türkülerin değerlendirmeye alınacağını, türküde BAKLALI sözcüğünün bir kez de olsa geçmesi, eserlerin türkülerimizin genel özelliklerine uygun olması gerektiğini söyleyen Bayram Uğur; türkü sözlerinin en geç 2 Mart 2020 tarihine kadar yasaryiltan@gmail.com adresine ulaştırılmasına gerektiğine dikkat çekti.

 

Başa dön tuşu