ÜNİVERSİTE

BALCALI’DA HAYATA BAĞLAYAN OPERASYON

Suriye’de ki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Nune ailesi 6 ay önce Dünya’ya gelen bebekleri Abdullah’ın nefes almakta problem yaşadığını ve buna bağlı sağlık sorunlarını fark etti. Bunun üzerine minik Abdullah’ı Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Çocuk Damar Cerrahisine getiren aile burada Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu’ndan yapılan tetkikleri sonucu kalpten vücuda tek damar gittiğini aileye anlattı. Daha sonra ameliyat edilen minik Abdullah’ın kalbi ikiye bölündü ve kalpten çıkan bir damar akciğere diğer bir damar ise vücuda veridi. Bu yöntemle hayatta kalmayı başaran Abdullah El Nune, tetkik sonuçları normale dönünce taburcu oldu.

 

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Çocuk Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, minik Abdullah’a yaptıkları işlemin son derece zorlu bir operasyon olduğunu, Abdulah’ın kalpten çıkan tek damarla hayatta kalmasının çok büyük sıkıntı olduğunu ifade etti. Poyrazoğlu, operasyon ile kalbi ikiye bölerek akciğerlere giden yeni bir damar oluşturduklarını, kalbin sol tarafındaki damarın vücuda sağ tarafındaki damarın ise akciğerlere gidecek şekilde damar sistemini yenilediklerini dile getirdi.

 

BÖLGEDE YAŞAYAN SADECE İKİ ÇOCUK VAR

Daha öncede yine Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu tarafından aynı yöntemle henüz 10 günlükken ameliyat edilen Serkan Gençler de hayata tutunmuştu Gençler şimdi 7 yaşında ve sağlıklı bir çocuk olarak hayatına devam ediyor. Daha Önce bu yöntemle ameliyat edilen Serkan Gençler ile birlikte Operasyonu gerçekleştirilen Abdullah El Nune Çukurova Bölgesi’n de hayata tutunmayı başaran tek isim.

Başa dön tuşu