ÜNİVERSİTE

BALCALI HASTANESİ GÖNÜLLÜLER DERNEĞİ ÇALIŞMALARI İLE TAKDİR TOPLUYOR

Dernek bünyesinde ayrıca Çukurova Üniversitesin de okuyan 25 öğrenciye burs veriliyor. Yine bu çerçevede ihtiyaç olan servislere bağışlar ve düzenlenen kermeslerden elde edilen gelirlerle 24 çamaşır ve 24 tane de kurutma makinası alındı.

 

Balcalı Hastanesi Başhekimliği himayesinde çalışmalarını sürdüren gönüllüler derneği hasta ve hasta yakınlarına ayrıca ihtiyacı olan öğrencilere burs desteyi ile maddi manevi gerçekleştirdiği yardımlarla takdir toplamaya devam ediyor. Başkanlığını halen Güngör Uysal’ın yaptığı dernek hastane içerisinde her ay düzenli olarak yardım amaçlı kermesler düzenliyor buradan elde edilen gelirlerle de hasta ve hasta yakınlarının veya servislerin çeşitli ihtiyaçları karşılanıyor. Derneğin ayrıca gerek Adana içi gerekse Adana dışından bağışçıları bulunuyor.

 

Balcalı Hastanesi Gönüllüler Derneği Başkanı Güngör Uysal, dernek olarak özveriyle uzun dönemdir çalışmalarını yürüttüklerinin altını çizerek,  kermeslerden elde ettikleri ve bağışçılardan gelen yardımlar ile bir nebzede olsa hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladıklarını, ayrıca üniversitede okuyan başta Tıp Fakültesi öğrencisi olmak üzere 25 öğrenciye de burs verdiklerini ifade etti.

 

Uysal, servislerin ihtiyaçlarını karşılarken önceliğin mutlaka çocuk servislerine verildiğini belirterek, çocuklar için 23 Nisan ve Yılbaşı gibi özel günlerde eğlenceler düzenlediklerini, bunun yanında her sabah hasta yakınlarına çay, bisküvi, meyve ve pasta ikramında bulunduklarını söyledi.

 

Uysal, dernekte 25 kişi aktif görev aldıklarını dile getirirken, son süreçte gerçekleşen yardımlar ve kermeslerden elde ettikleri gelirlerle 24 çamaşır ve 24 kurutma makinası, iki mikro dalga fırın, dörtlü ve üçlü ocak, meyve sıkacağı, çay makinası ile 4 tanede tekerlekli sandalye yi ihtiyaç sahiplerinin kullanması için gerekli servislere ulaştırdıklarını ifade etti. Bu çalışmaları yaparken özellikle Başhekimliğin büyük desteklerini gördüklerini sözlerine ekleyen Uysal, bu çerçevede Başhekim Yeşim Taşova’ya da ayrıca teşekkür ettiklerini belirtti.

 

Balcalı Hastanesi Gönüllüler Derneği’nin Hastane içerisinde her ay düzenlenen kermesini ziyaret eden Başhekim Prof. Dr. Yeşim Taşova ise derneğin çok önemli çalışmalara imza attığına vurgu yaparak,  hasta yükünün arttığı bugünlerde gerçekleşen bu desteklerin son derece anlamlı olduğunu dile getirdi. 

 

Taşova, kermeslerden elde edilen gelirlerin ve hayırsever bağışçıların desteklerinin çok doğru yerlere aktarıldığını gördüklerini, bu çerçevede her zaman vurguladıkları gibi bağışçı hayırseverlerin ne kadar önemli olduğunu gördüklerini söyledi. Başkelimlik himayesinde faaliyet gösteren Gönüllüler Derneği’ne yaptıkları başarılı çalışmalardan ötürü teşekkür eden Taşova yönetim olarakta desteklerinin süreceğinin altını çizdi.

Başa dön tuşu