SİYASET

Bankamatikçi var mı, kaç kişi?

Madem var. Kaç kişi olduğunu da açıklayın. Kamuoyu da bilgilensin" dedi. 

 

Seyhan Belediyesi'nden "Başkanımız Sayın Akay’ın, Seyhan Belediyesi’nde Bankamatikçi olduğuna dair, bugüne kadar resmi veya gayri resmi hiçbir açıklaması olmamıştır" şeklindeki açıklamanın yeterli olmadığı gibi insanların kafasını da iyice karıştırdığını belirten Başkan Güler, "Biz Sayın Akay'ın açıklama yapıp, yapmadığını sormuyoruz. Seyhan Belediyesi'ndeki bankamatikçi sayısının açıklanmasını istiyoruz. Sayın Akay, zaten katıldığı radyo programında samimi açıklamalarda bulunuyor.

Programda 'Siz geldikten sonra hiç işçi çıkardınız mı? Hiç bankamatikçi tespit ettiniz mi? Seyhan Belediyesi ne yaptı bu konularda? Çünkü hep Büyükşehir Belediyesi konuşuluyor bu konuda' şeklindeki soruya çok net ve samimi cevap veriyor. 

Aynen şöyle diyor:

'Biz herhangi bir işçi çıkarmadık. Ama işçi kapasitemizin yüksek olduğunu söylemek mümkün. Yani bütün belediyelerin mümkün. Ama biz en azından yasal çerçevenin altında bir personel sayısına sahibiz. Dolayısıyla burada böyle bir şey söz konusu olmadı, yani bir işçi çıkarma gibi bir şey.

Bankamatik konusunda açık söylemek gerekirse, siyasi yapıların belediyeleri biraz kolay çalışma yeri olarak kabul etmeleri, biraz verimsiz çalışmaları, ciddi anlamda bir problem. Maalesef bütün belediyelerde olduğu gibi bizde de benzer şeyler var. Bizim bütün çabamız şu anda var olan insanları en verimli bir şekilde kullanılabilecekleri alanlara yöneltmek. Bunun için de bir sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum.'

İşte Sayın Akay bu kadar açık ve net olarak konuşuyor. Şimdi bizim beklentimiz, Seyhan Belediyesi'nde şu ana kadar tespit edilen bankamatikçi sayısı nedir? Kültür Müdürlüğü'nde saha elamanı adı altında çalışan yaklaşık 300 bankamatikçi olduğu iddiası doğru mu? CHP'nin Adana'nın yanı sıra İstanbul'a kadar birçok il ve ilçe kadrolarında yönetici olup da Seyhan Belediyesi'nden maaş alan var mı? Varsa bunların sayısı nedir? Bunlarla ilgili Sayın Akay'ın yanı sıra Sayın Karalar'dan da Adanalıların bilgilendirilmesi için açıklama bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu