GENEL

BARO BAŞKANI AV. VELİ KÜÇÜK’E ZİYARET

Heyet ayrıca sınırötesi operasyon ve bölgedeki sıcak gelişmeler ile Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı ve tutuklu meslektaşlarının durumlarıyla  ilgili olarak Baro Başkanı Av. Veli Küçük'ün görüşlerini sordu.

 

Av. Küçük, bu davada Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 6. maddesi ve adil yargılanma hakkının uygulanmaması kabul edilebilir olmadığını vurguladı.

 

Yargının kamuoyunun güvenini ve vicdanını sarsacak kararlar vermesinden duyduğu üzüntüyü belirtti. Ülkemizde insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne saygı sağlanamadığı gibi, Türkiye’de toplumun hak ve adalet sorununun da bütün ağırlığıyla varlığını sürdürdüğüne dikkat çekti.

 

 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, güzel ülkemizde hoşgörüsüzlüğün hakim kılındığını, topluma yargı ve savunma mesleği üzerinden korku verilmeye çalışıldığını, son yıllarda insan hak ve ihlallerinin arttığını, temel hak ve özgürlüklerin alanının daraltıldığını ifade etti.

 

Geçtiğimiz aylarda 23 yıldır yapılan ve çocuklarını, yakınlarını bulmayan çalışan, onları arayan gözü yaşlı Cumartesi annelerine kolluk kuvvetlerinin sert, ölçüsüz ve orantısız müdahelesinin de ülkemiz adına iç parçalayıcı olduğunu hatırlattı.

 

Görüşmede, Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Baro Saymanı Av. İlknur Önal, Baro Disiplin Kurulu Başkanı Av. Mehmet Müftüoğlu da hazır bulundular.

Başa dön tuşu