GENEL

BARO BAŞKANI AV.VELİ KÜÇÜK’E KİTAPLARINI HEDİYE ETTİ.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş'ün de bulunduğu sohbette; Bilimsel hayatı dışında, fotoğraf sanatı, felsefe ve kültürel konularla da yakından ilgilenen Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, yaygın ve köklü bir inanç sistemine sahip olan Arap Aleviliğinin geçmişten günümüze aktarılan yönlerin yer aldığı “Anadolunun Sırlı Aynası Arap Aleviler (Nusayriler)” ve “Bir Cerrahın Kaleminden” adlı kitapları ile Tekin Ertuğ tarafından yazılan İçinde kendisinin söyleşi ve yazılarından örneklerin de olduğu “Işıkla Resmedenler-8 (Ali İhsan Ökten-Yaşam, Söylem)” adlı kitapları imzalayarak Baro Başkanımız Av. Veli Küçük'e hediye etti.

 

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, bu kitapların çıkarılması için büyük çaba sarf edildiğinin ortada olduğunu belirterek, "Doktorlarımız bizim için önemlidir. Onların kıymetini bilmeliyiz. Kendisi alanında uzman bir beyin cerrahı olduğu kadar; Derin bir araştırmacı ve kalemi yüreğinde değerli bir edebiyatçı olduğunu da görmekteyiz… Emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu önemli eserler kütüphanemin en güzel köşesinde yerini alacaktır" dedi.

 

"KİTAPLARIMI HEDİYE ETMEKTEN DOLAYI MUTLUYUM"

Doç. Dr. Ökten de, baro ile her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduklarını Adana Akademik Meslek Odaları Birliği (ADAMOB) çatısı altında da önemli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Baromuzun değerli Başkanına kitaplarımı hediye etmekten dolayı mutluyum" diye konuştu. Ziyaret sırasında ülke gündeminin yanı sıra Adana Barosu ve Tabip Odası’nın özellikle işbirliği ile yapacağı çalışmalar değerlendirildi.

 

"BARIŞ İSTEYEN AKADEMİSYENLER"

Görüşme esnasında Barış İsteyen Akademisyenler Bildirisinde imzası olması nedeni ile Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ve bir çok akademisyen hakkında ceza davası açıldığı bilgisi verilerek, yargılaması İstanbul’da olacak dosyalar için Adana Barosundan, Türkiye Barolar Birliğinden ve Barolardan hukuksal yardım ve destek talebinde bulunuldu.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük ilgili dosyalar ile ilgili iddianame ve diğer belgeleri inceleyerek, yardıma hazır olduklarını bildirdi. Ziyaret fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

"GELECEK KUŞAKLARA MİRAS"

Özellikle, 'Anadolu’nun Sırlı Aynası Arap Aleviler (Nusayriler)' adlı kitabının, ‘Çalışmanın Amacı’ başlıklı sayfasında; bu çalışmanın sadece Arap Alevilerin kültürel yapısını anlatmak için hazırlandığı vurgulanıyor. Ve “Bu nedenle çalışmada takip edilen yöntem olarak sadece Arap Aleviler hakkında yazılmış tüm eserlerin gözden geçirilmesi ile yetinilmemiş, birlikte sahaya inilerek topluluğun inançlarının ve kültürlerinin incelenmesi ve izin verildiği ölçüde fotoğraflanarak gelecek kuşaklara miras bırakılması hedeflenmiştir.” deniliyor.

 
 
 

Başa dön tuşu