GENEL

BAROLAR VE MESLEK KURULUŞLARI ‘TÜRKİYE’DİR

Başkanı Av. Küçük, konuğunu Baro Tesislerinde ağırladı.

Baro Başkanı Av. Küçük, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’a nazik ziyaretleri için teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Aksakal, Türkiye’nin hassas gündemine dikkat çekerek, barolar başta olmak üzere meslek kuruluşlarının önemli sorumluluk taşıdıklarını söyledi. Kamu yararına hizmet eden bu kuruluşların yalnız kendi üyelerinin çıkarlarını değil, içinde bulunduğumuz toplumun geleceğine yönelik çıkarlarını da koruduklarını ifade etti.

Aksakal, siyasi iktidarın Türkiye Barolar Birliği ile Türk Tabipler Birliği'nin isimlerinde yer alan 'Türkiye' ve 'Türk' ifadelerinden rahatsızlık duyulmasının anlaşılabilir olmadığını söyledi. Türkiye’de hukukun siyasallaştığı bir zaman diliminin yaşandığını ifade etti.

 

Baro Başkanı Av. Küçük; "Sizlerin bize desteği çok önemlidir. Meslek kuruluşlarının tıpkı Cumhurbaşkanlığı, Hükümet, Yargı ve Türk Silahlı Kuvvetleri gibi Anayasada düzenlenmesi, bu kuruluşların devlet ve toplum yapısındaki önemleri nedeniyledir.

 

İşçisi ve çiftçisi, esnafı ve zanaatkârı, mühendisi ve eczacısı, doktoru ve avukatı, sanayici ve tüccarı olmayan bir Türkiye olamaz. Onlara Türk ve Türkiye adlarının verilmesinin anlamı budur. Tek adam iradesine dayanan keyfi uygulamaları asla kabul edemeyiz" diye konuştu.

 

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcıları Ercan Akarpınar, Hasan Uğurtürk, (DSP) Adana İl Başkanı Selami Gördebil, Parti Meclis Üyeleri Yaşar Sevik, Hakan Buldu ve İl Sekreteri Leyla Can Haklı, DSP Yüreğir İlçe Başkanı Ayhan Ağdaş, DSP Çukurova İlçe Başkanı Halil Gözüyeşil ve Baro mensubu Av. Hüseyin Karadağ da ziyaret esnasında hazır bulundular.

Başa dön tuşu