GENEL

Barut’tan Mumcu ve Okkan’ı anma mesajı

İl Başkanı Barut, katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın ölüm yıldönümleri nedeniyle bir anma mesajı yayımladı.

 

MUMCU’LARA DAHA ÇOK İHTİYAÇ VAR

Barut, 24 Ocak 1993 tarihinde evinden çıkıp bindiği otomobiline konulan bombanın patlatılması sonucu katledilen Uğur Mumcu’nun yaşama bakış açısı, gazeteciliği ve duruşuyla örnek bir Cumhuriyet aydını olduğunun altını çizdi. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan aydınlanma devrimini özümseyip kendine ilke edinen Mumcu’nun aynı zamanda onurlu, namuslu, cesur ve aydınlık bir kalem olduğunu ifade eden Barut, Uğur Mumcu gibi aydınlara, cesur, ilkeli, demokrasi mücadelesi veren gazetecilere bugün çok daha fazla ihtiyaç olduğunu belirtti.

 

KORKUSUZ GAZETECİ

Mumcu’nun yaşam felsefesi olarak benimsediği aydınlanma devrimlerine yönelik tehditleri onlarca yıl önce hem kitaplarında hem yazılarında tüm çıplaklığıyla hiçbir güçten korkmadan, çekinmeden kamuoyuna aktardığına ifade eden Barut, “Tarikatlara ve cemaatlere alınan genç çocuklar, 30 yıl sonra general olacaklar ve Cumhuriyete karşı ayaklanacaklar” diyerek adeta bugünleri tarif eden Mumcu’nun ileriyi çok iyi gören, yaşamı araştırmakla, sorgulamakla geçen örnek bir gazeteci ve yurttaş olduğunu ifade etti. Barut, “Mücadele ettiği karanlık güçler onu bizden almış olsa da her karanlığın sonunun aydınlıktır. Bugün dahi düşünceleriyle bizleri aydınlatan yürekli gazeteci Uğur Mumcu'yu saygıyla ve özlemle anıyoruz” diye konuştu.

 

HALK KAHRAMANI

Canı pahasına terörle mücadele eden ve halk kahramanı olarak anılan Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın da 24 Ocak 2001 tarihinde alçak bir suikastın kurbanı olduğunu dile getiren Barut,

 

sivil kıyafetle halkın arasına karışan, onların nabzını tutan, halkı anlayan ve onlarla bütünleşen Gaffar Okkan’ın örnek bir kişilik olduğuna işaret etti. Barut, “Hizbullah’a karşı verdiği mücadele, rüşvete ve şiddete karşı duruşu ve halkla olan bağıyla belleklere kazınan Gaffar Okkan’ı saygıyla ve rahmetle anıyorum" şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu