BÜYÜKŞEHİR

Başbuğumuzun, aziz hatırası bizimledir

“BAŞBUĞ’UN ADANA’DA DİKTİĞİ FİLİZ, BUGÜN ÇINARA DÖNÜŞMÜŞTÜR”

Alparslan Türkeş’in devlet ve siyaset hayatında benimsediği ideal, ülkü ve erdem gibi değerlerle Türk Milleti’ne mal olmuş bir şahsiyet olduğunu belirten Başkan Sözlü, yakın tarihe damgasını vuran, fikirleri ile nesilleri doğruya, hakka yönlendiren Alparslan Türkeş’in 8-9 Şubat 1969’da Adana’da diktiği filizin bugün bir çınara dönüştüğünü ve o çınarın Türk Milleti’nin son ümidi, son kalesi olduğunu ifade etti. Türk Milleti’nin tarih ve kültür hazinesinde Ülkücü nesillerin düşünü kuran, Türk ve İslam coğrafyalarına umut meşalesi yakanın Alparslan Türkeş’in fikir ve akıl ölçüsü olduğunu söyleyen Başkan Sözlü, “Cennet mekan Başbuğumuz hiçbir zaman haksızlık karşısında susmamış, zalimlerin önünde el pençe divan durmamış, haktan hakkaniyetten taraf duruşuyla Türk Milleti’nin gönlünde yer etmiş, bir kişi ile başlanan kutlu bir yürüyüşün milyonlara ulaşabildiğini göstermiştir” dedi.

“MHP EMİN ELLERDEDİR”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin yalnızca oy oranlarına, yüzde hesaplara bakılarak tarif ve tasvir edilemeyeceğini vurgulayan Başkan Sözlü, “Merhum Türkeş, Türk Milliyetçiliği fikriyatının siyasi temsilcisi olan Milliyetçi Hareket Partisi’ni kurarken sandıktan çıkacak oy hesabını değil, Türk Milleti’nin geleceğini düşünmüş, önüne çıkan engelleri azmi ve kararlığı ile aşmıştır.

 

Ne mutlu bizlere ki Dünya’da bir başka örneği daha olmayan, türlü bedeller ödenerek asırları aşan kutlu bir davanın emanetçileriyiz. Unutulmamalıdır ki Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in fikirleri diri, aziz hatırası bizimledir. Milliyetçi Hareket Partisi, hayatı boyunca Başbuğ’un yanında yer almış, dünyevi hiçbir şeye davasını değişmemiş Genel Başkanımız, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli ile kutlu yürüyüşüne devam etmekte, zihni ipotekli, yüreği mühürlü şer cephelerine fırsat vermemektedir” dedi.

 

“RAHMETLE, ŞÜKRANLA, ÖZLEMLE…”

Başbuğ Alparslan Türkeş’in bugünün sahibi, geleceğin teminatı olan Türk Gençliğine büyük bir önem verdiğini ve gelecek nesiller için gece gündüz çalıştığını vurgulayan Başkan Sözlü mesajını “Bu duygu ve düşüncelerle Türk Milleti’nin teminatı, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i terörle mücadelede şehit düşmüş vatan evlatlarını, dava ve ülkü şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla yad ediyorum” diyerek sonlandırdı.

Başa dön tuşu