SEYHAN

BAŞKAN BABASININ ÇALIŞTIĞI MEZBAHANEDE

ADANA /Chp Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, babasının yıllarca çılıştığı mezbahaneyi sabahın erken saatlerinde ziyaret ederek işçilerle sohbet etti.

 

Adana’nın merkez ilçesi Yüreğir’de bulunan mezbahaneyi CHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Kamuran Karaca ile birlikte ziyaret eden Başkan Zeydan Karalar duygulu anlar yaşadı. Mezbahanede çalışan işçiler ve kesim için bulunan kasap ve besicilerle sohbet eden Başkan Karalar, “Babamla amcam burada çalıştı. Çocukken yıllarca setin üzerinden onlara sefertasında yemek taşıdım.  Ne htiğinizi, sorunlarınızı en iyi ben bilirim” dedi.

 

HİZMETTE SİYASET OLMAZ

Şehrin merkezinde kalan mezbahanenin artık şehir dışına taşınma zamanının geçtiğine değinen Başkan Karalar, “Bu konuda çalışmalar başlamış ama tamamlanamamış. Biz Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda çalışmaları hızlandıracağız ve mezbahaneyi OSB’deki yeni yerine taşıyacağız. Tabiki burası taşınınca ağırlarında taşınması gerekecek. Zaten uygun bir ortam değil. Ahırlar için de OSB’ye yakın bir bölgede sizlere ahırlar için yer tahsis edeceğiz” diye konuştu.

 

Seyhan’da başlattıkları değişim ve gelişimin tüm Adana’ya yayılması için çalışmalar gerçekleştireceklerini de kaydeden Başkan Zeydan Karalar, hizmette hiç bir zaman siyasi ayrımcılık yapmadıklarını ve bundan sonar da yapmayacaklarını kaydetti.

 

UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIZ

CHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Kamuran Karaca da ilçenin 30 yıldır sağ iktidarlar tarafından yönetildiğini, bundan sonar gelişim ve dönüşüm için sosyal demokratların işin başına geçmesi gerektiğini vurguladı.

 

Zeydan Karalar’ın Büyükşehir Belediyesi olması kendisinin de Yüreğir Belediye Başkanı seçilmesi durumunda uyum içerisinde çalışarak Yüreğir’in geri kalmışlığını sonlandıracaklarını ifade eden Karaca, sosyal belediyecilikte bir çok ilke imza atacaklarını kaydetti.

 

Konuşmaların ve sahbetlerin ardından mezbahanedeki işçi ve kasaplar Başkan Karalar’a sabah kahvaltısında ciğer ikram etti.

Başa dön tuşu