YÜREĞİR

BAŞKAN ÇELİKCAN İSTİKLAL MARŞI MESAJI

. Başkan Çelikcan yayınladığı mesajda "İstiklal Marşımız milli mücadelemizin zorlu günlerinde milletimizin hürriyet ve istikbaline olan bağımlılığını anlatan en güzel ifadedir. Mehmet Akif Ersoy milletimizin kurtuluş destanını en güzel şekilde ölümsüzleştirmiş büyük şair ve onurlu bir insandır. Kurtuluş savaşı dönemlerinde verdiği mücadele ile de herkes tarafından takdir edilmiş çok önemli bir şahsiyettir." dedi.

 

İstiklal Marşımızın milletimizin vatanını koruma ve savunma kararlılığını anlatan en önemli eser olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "İstiklal Marşımız, vatanımızın her köşesindeki milletimizin, bu topraklarda varlığını sürdürmesi için verdiği mücadelenin tertemiz duygularını yansıtır.

 

 M. Akif borç içerisinde olmasına rağmen istiklal marşı şiirini yazmak için mükafat olarak konulan 500 liradan muaf tutulmak kaydıyla kabul etmiştir. Bu eşsiz eseri hiç bir karşılık beklemeksizin kahraman milletine hediye edecek kadar da asildir. Bu vesile ile İstiklal Marşı'mızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanını ve milletini korumak için  canını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum." şeklinde konuştu.

 

Başa dön tuşu