ÇUKUROVA

BAŞKAN ÇETİN MERKEZ SEÇİM OFİSİNİ AÇTI

İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Şule Gök Tudeş, CHP Adana İl Başkanı Av. Emrah Kozay, İYİ Parti Parti İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, Demokrat Parti İl Başkan Vekili Reşat Coşkun, CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Burhanettin Bulut, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, CHP Çukurova İlçe Başkanı Ali Uçar, İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı İlker Akça, İYİ Parti Seyhan İlçe Başkanı Rıfat Karakuş'un da katıldığı açılışa, çok sayıda partilinin yanında, binlerce halkta katıldı. 

"ADANA'YI ÇUKUROVA STANDARTLARINA YÜKSELTECEĞİZ"
Konuşmasına partilileri ve halkı selamlayarak başlayan CHP Adana İl Başkanı Av. Emrah Kozay, Türkiye'nin ve Adana'nın ekonomik ve istikrar anlamında çok kötü bir noktada olduğuna dikkat çekerek, "İktidar bugüne kadar adana istediği sonucu alamadı. Bu nedenle, merkezi iktidar tarafından görmezden gelinen, sorunları ötelenen bir Adana'mız oldu. Yaşama sevincimizi azaltan, umutlarımızı taze tutan, direnme azmimizi tazeleyen unsurlar da var. Bu unsurların başında, özgürlüğünden bağımsızlığından ödün vermeyen Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, siz değerli Adanalılarla buradayız. Geliyoruz; önce Türkiye anlayışıyla, CHP olarak, biz Adana'nın tümünü köy olmaktan kurtarıp, Türkiye'nin cenneti haline getirmeyi planlıyoruz. Adana'da yaşam standartlarının en yüksek olduğu Çukurova işte burada. Önümüzdeki dönem en büyük hedefimiz, Adana'nın standartlarını Çukurova standartlarına yükseltmektir. Çocuklarımızı mutlu olacakları bir şehirde yaşatmak istiyoruz.
31 martta, Sayın Zeydan Karalar'ı Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Soner Çetin'i de yeniden Çukurova Belediye Başkanı olarak seçeceğiz. İki başkamızın uyumlu çalışmasıyla, Çukurova'nın yaşam standartlarını daha da yükseltip ülkenin örnek gösterilen ilçelerinden biri yapacağız. Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız ve hep birlikte çalışıp, Adana'ya CHP'nin bayrağını dikeceğiz" diye konuştu.

"İYİ PARTİLİLERE SESLENİYORUM; CHP ADAYINA TEM DESTEK VERİN
İYİ Parti'nin, CHP ile yaptığı işbirliğinde, Adana'nın bazı ilçelerinin paylaşıldığını belirten İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, "Sayın Soner Çetin'e tam destek veriniz. Ben, il başkanı olarak sizlerden bunu istiyorum. CHP'li kardeşlerimizden de, bize verilen ilçelere destek olmalarını istiyorum. 31 mart akşamında Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Sayın Zeydan Karalar'ı, Çukurova'da da Sayın Soner Çetin'i kutlayacağız" dedi.
İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Şule Gök Tudeş iseİYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in selamı ile halkı selamlarken, CHP'nin, partilerinin kurulması ve demokrasi mücadelesi sürecinde verdiği desteği unutamayacaklarını söyledi. Tudeş, "CHP ile bizim ortak noktamız, adalet. CHP ile bizim ortak noktamız demokrasi. CHP ile bizim ortak noktamız Vatan. CHP ile bizim ortak noktamız Mustafa Kemal Atatürk diyorum" dile sözlerini tamamladı.

CHP'Lİ VEKİLLERDEN TEK SES: ADANA'YI KAZANACAĞIZ
Çukurova Belediye Başkanı ve Adayı Soner Çetin'in, seçim koordinasyon merkezinin açılışında konuşan CHP Milletvekilleri, Ayhan Barut, Orhan Sümer ve Burhanettin Bulut'ta, 31 martın CHP'nin zafer günü olacağını belirterek, hem Adana'yı, hem de tüm ilçeleri kazanarak, CHP bayrağını Adana'da şahlandıracaklarını ve alınacak oy oranları da 30 yıllık özlemin sona ereceğini kaydetti. 
"Martın Sonu Bahar" sloganı ile konuşmalarına başlayan milletvekilleri, hem Adana Büyükşehir Belediyesi'ni kazanarak, belediyenin burçlarında CHP bayrağını dalgalandıracaklarını, hem de Çukurova'da tarihi bir zafere imza atacaklarını belirtti.

"ADANA'DA BU İ ÇOKTAN BİTTİ"
Görkemli bir törenle yapılan açılışta konuşan Çukurova Belediye Başkanı ve Adayı Soner Çetin, "Çukurova'da yüzde 70 oranında oy alarak, Büyükşehir'in kazanılması için en büyük desteği Çukurova'dan vereceğiz" dedi. 
Yerel seçimlerin, genel seçimlerden farklılığını her ortamda dile getirdiğini belirten Başkan Soner Çetin, "Bugün, 3 partinin değil, görüyorum ki, AK Partili MHP'li HDP'li de dostlarım var burada. Belediyecilik anlayışı yerelde önem kazanıyor. Elbette ki, halka dokunan her hafta hesap veren belediye başkanını halkımız tercih ediyor. 2014 yılında görevi teslim aldıktan sonra, her hafta halkımızın karşısına geçtik ve her hafta faaliyet raporu sunup hesap verdik.
Haftanın 2-3 günü, gün doğmadan sizlerle buluştuk. Sizlerle simidimizi çorbamızı bölüştük. Onunla da yetinmedik. Her hafta sosyal medyadan sizin sorunlarınıza çözüm üretmeye çalıştık. Devamlı, esnaf ziyaretleriyle, halkın arasında, halka dokunarak bugünlere geldik. Adana sevdası, Sayın Karalar'da da var, bende de var. Çukurova'da eğitimimizi tamamladık, kalfalık dönemini bitirdik.Ustalık döneminde büyükşehire talip olduk. Sayın Zeydan Karalar ve diğer arkadaşlarımızla son derece centilmence bir yarış içine girdik. En son bayrağı Sayın Zeydan Karalar teslim aldı. Bize düşen, O'nu sırtımıza ayıp Büyükşehir Belediyesi'ne taşımaktır" diye konuştu.

"ÇUKUROVA'DA ÇITAMIZ YÜZDE 70"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ustalık dönemini de Çukurova ilçesinde geçirmesini istediğini belirten Çukurova Beyediye Başkanı ve Adayı Soner Çetin, şöyle devam etti:
"Adaylık açıklamamız yapıldı ve biz de geldik derhal  örgütümüzün emrine girdik. İYİ Parti'yle elele verdik ve önümüze baktık. Önümüzde 83 gün kaldı. Günler su gibi akıp geçiyor. Burası seçim koordinasyon merkezi. Çok fazla seçim bürosu açmayı düşünmüyorum. 4 yerde irtibat büromuz olacak. Neden biliyor musunuz? Bizim seçim bürolarında oturacak çay içecek zamanımız yok. Burayı dolduran binlerce dostuma şunu rica ediyorum. Bugünden tezi yok, lütfen en yakın çevrenize sonra akrabalarınıza, komşularınızdan başlayarak, tanıdığınız kim var kim yoksa, ziyaret edip, hem büyükşehir için hem Çukurova için destek isteyin. En büyük çalışma budur. Bu çalışmaları bütün ilçeler için istiyoruz. İlçelerden bir kısmında İYİ  partili adaylarımızla yola çıkacağız. İYİ partili aday olan ilçelerden de, ben tüm partililerimizden CHP adayına çalışır gibi çalışmalarını rica ediyorum. İYİ partili, hayır bloğunda yer alan tüm bileşenlerden şunu rica ediyorum. Bu birlik beraberliğimizi sürdürmek zorundayız. Türkiye iki kutuplu sisteme doğru yol alıyor. Koalisyon dönemini bitireceğiz demişlerdi. Koalisyon döneminin başladığını görüyoruz. Ben çıtayı yüzde 70'e koydum. Dediler ki, yüzde 70 i nasıl alacaksın. Örneği var,referandumda Çukurova'da yüzde 70 hayır çıktı. Zeydan başkanımın çıtası yüzde 60'da, benim çıtamda yüzde 70'de ve bunu başaracağız. 83 gün boyunca, biraz daha az uyuyacağız, boşa zaman az geçireceğiz. Günümüzün belli kısmını bu çalışmalar için harcayacağız. İYİ Parti'lilerle Demokrat Parti'liler, hayır bloğunun diğer bileşenleriyle, yakalayacağımız bu başarı hepimizin zaferi olacak."

 

"BİLİN Kİ BÜYÜKŞEHİR BİZİMDİR"

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, "Aday olduğumda, Büyükşehiri kazandığımı bilin demiştim ve bugün de 'Büyükşehir bizimdir' diyorum" dedi. Binlerce kişiye yaptığı konuşmasında, partililerin birlik ve beraberlik içinde zafer için çalışmalarına işaret eden Karalar, "Adana'mız İpekyolu'ndadır, binlerce yıl ticaretin yapıldığı kenttir. Milli mücadelede öncüdür. Hem Ulu Önder Mustafa Kemal'e milli mücadele hissini vermiş, hem de 5 Ocak'ta Fransızların ve Ermenilerin büyük zulmünü bastırıp, onları yenerekte, milli mücadelede önemli rol oynamış atalarımızın kentidir. Adana, Türkiye'nin kalkınmasına katkı koymuş bir kentimizdir. Memleketin neresinden gelirse gelsin, tüm yurttaşlarımıza iş aş vermiştir. Adana, sanayinin, tarımın, ticaretin, kısaca mutlu insanların kentiydi. Şimdi bunu görmek mümkün mü?
Belediye başkanlarının da bu konuda sorumlulukları var. Nasıl ki, Seyhan'da, Çukurova'da ve bize ait başka yerlerde, halka yakın belediyecilik yaptıysak, bu değerli hizmetlerimizi, bütün Adana'ya yaymak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, katılımcılar seçim koordinasyon merkezinin kurdelasını birlikte kesti. 

Başa dön tuşu