SARIÇAM

BAŞKAN ÇETİN YÖRE DERNEKLERİYLE BULUŞTU

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’daki 39 yöre derneği ile kahvaltıda bir araya geldi. Yeni seçilen yöresel dernek başkanları ile tanışan Başkan Çetin, dernek temsilcilerinin taleplerini dinledi. Talepleri olumlu karşılanan dernek yöneticileri, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e teşekkür ederek, “Yıllardır bir arada yaşayan çeşitli yörelerle, kaynaşma ve kendi kültürlerimizi tanıtma fırsatı bulduk. Bu etkinliğin daha geniş katılımlarla devam ettirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

2. YÖRESEL DERNEKLER ŞENLİĞİ MAYIS’TA

Çukurova Belediyesi tarafından ilki düzenlenen ‘Yöresel Dernekler ve Vakıflar Şöleni’nin muhteşem bir ortamda gerçekleştiğini hatırlatan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bu birlikteliğin amacına ulaştığını görmenin ve bu duyguyu yaşamanın mutluluğu içinde olduğunu belirtti. 
Yöresel derneklerle daha sık bir araya geleceğini aktaran Çetin, “Göreve geldiğimiz günden bu yana, yöre derneklerine ve temsilcilerine büyük önem veriyoruz. Adana’mız, bu cennet memleketimiz mozaikler şehri. Sizler, Türkiye’nin bir kesimini temsil ediyorsunuz ama ortak bir buluşma noktamız var, o da Adana. Adana sevdası, benim yüreğimde nasıl yer kaplıyorsa, eminim sizler için de öyle. Bu cennet memlekette herkes, barış ve kardeşlik içerisinde yaşayabiliyor. Çukurova Belediyesi olarak, biz de bunu sağlamaya katkı sunmaya çalışıyoruz” dedi. 
Önümüzdeki Mayıs ayında 'Yöresel Dernekler ve Vakıflar Şenliği'nin 2’sinin düzenleneceğini açıklayan Başkan Çetin, şöyle devam etti:
“Önümüzdeki mayıs ayında daha yoğun katılım ve güzellikte şenliğimizin 2’ncisini yapacağız. Ülkenin geçtiği bu zor günlerde birlik ve beraberlik duygularına daha çok ihtiyacımız var. Ben gurur duyarak Adana’da yöre derneklerimizin el ele omuz omuza olduğunu söylüyorum. Şimdi daha çok birbirimize sarılmamız ve kenetlenmemiz gerek. Çukurova Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa yapacağımızın sözünü veriyorum. Dostluğumuz, birliğimiz daim olsun.”
Yöresel dernek yöneticileri, aile ortamında bulunmanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek, “Bu birlik ve beraberliğin sağlanmasında büyük emeği olan ve bu birlikteliği sağlayan Başkanımız Soner Çetin’e çok teşekkür ediyoruz. Bizler, dernek ve vakıf yöneticileri olarak, bu birlikteliğin devam etmesi için elimizden gelen desteği ve gayreti ortaya koyacağız” şeklinde konuştu.
Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği toplantıda Başkan Çetin, ülkenin en çok ihtiyacı olduğu bu dönemde, herkesi elele tutuşarak, birlik ve beraberlik mesajı verilmesine davet ederek, bu birlikteliğin tüm ülkeye örnek olması temennisinde bulundu. 

 

 

 

Başa dön tuşu