GENEL

BAŞKAN KOCAİSPİR: ”YÜREĞİR’DE YEŞİL ALANLARI ÇOĞALTACAĞIZ”

Yüreğir'de yeşil alanları çoğaltmak için çalışacaklarını belirten Başkan Kocaispir, mevcut yeşil alan ve parklara da vatandaşların rahat bir şekilde kullanması için gereken önemin gösterileceğini belirtti. Tüm Adana halkının nefes alacağı mekanlar oluşturma gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.

Hızlı kentleşme sonucunda oluşan estetik ve çevresel problemlerin planlı kentsel yeşil alanların önemini artırdığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ''Parklar kentleri daha sağlıklı yerler haline getirerek yaşayanların daha sağlıklı olmalarını sağlarlar. Parklarda gerçekleştirilen düzenli egzersiz, koruyucu tıbbın anahtarıdır. Yüreğir Belediyesi olarak vatandaşların rahatça ulaşabilecekleri spor aletlerini Yüreğir'in bütün bölgesine ulaştıracağız.'' şeklinde konuştu.

Parkların çocuklar için de çok önemli olduğunu, çocukların en kıymetli değerlerimiz olduğunu belirten Başkan Kocaispir ''Oyun parkı, çocukların hem psikolojik, hem de fizyolojik gelişmelerine de katkıda bulunurlar. Oyun oynamak her yaştaki çocuk için önemli bir ihtiyaçtır. Oyun alanlarında bir araya gelen çocuklar, kendi aralarında kurdukları iletişimler ile toplum içerisinde sosyal bir birey olmanın ilk adımlarını atmaktadırlar. Çocukların hem psikolojik, hem de fizyolojik gelişimlerine de katkıda bulunurlar.'' diyerek Yüreğir'de yeşil alanları hızla çoğaltacaklarını söyledi.

 

Başa dön tuşu