GENEL

Başkan Mehmet Ay’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Başkan Ay, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, öğretmenlerin,81 ilde, bayrağımızın dalgalandığı tüm vatan toprağında cefakar ve fedakarca ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştıracak bilgili, ahlaklı ve yetkin nesillerin yetişmesi için gece gündüz demen çalıştığını söyledi.
 

Öğretmenlerin kimi zaman bir köy okulunda ilk heceleri öğretirken, kimi zaman bir şehrin lisesinde gencecik bir dimağı üniversite hayallerine kavuşturduğunu belirten Başkan Ay, mesajında şunlara yer verdi:
"Çocuklarımızın başını okşayan merhametli eller, evlatlarımızın geleceğini bizimle inşa eden eğitim neferleri onlar…
Geleceğin Türkiye'sinin inşası için kökü mazide kökü atide olan öğretmenlerimizle birlikte muasır medeniyetler seviyesine hep birlikte erişeceğimize inanıyorum.
Bilgi, iletişim, teknoloji ve 4.0 Endüstri çağında öğretmenlerimiz, geçmişte olduğu gibi gelecekte de ülkemizin itici gücü olacağına yürekten inanıyorum.

 

Öğretmenlerimiz, "bana bir harf öğretinin kölesi" olurum diyen medeniyet ve inanç dünyamızın en güçlü teminatıdır.
Bu vesileyle  öncelikle görevi sırasında şehit düşen ve ahirete irtihal eden bütün öğretmenlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.

 

Cennet vatanımızın dört bir yanında eğitim ordumuzun yürekli neferleri olarak ülkemizin istikbalinin harcını karan tüm öğretmenlerimizi yürekten selamlıyorum."

Başa dön tuşu