SPOR

Başkan Murat Sancak’tan masa tenisine destek!

Ziyaret sırasında masa tenisi sporunun sorunları konuşulup, Başkan Murat Sancak 16-17 Mart tarihlerinde Ç.Ü. Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda yapılacak Geleneksel 7.Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası’na davet edildi.

 

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Akdeniz Bölgesi Sorumlusu Kemal Sağ, Adana’nın erkek ve kadın bayan takımlarının süper ligde mücadele ettiğini buna karşılık geçen yıllarda alınan süper lig şampiyonluklarının kamuoyuna pek duyurulamadığını belirterek konuşmalarını şöyle sürdürdü, “

 

Az bir maddi destekle alt yapı çalışmaları genişleyebilir, milli sporcu sayısı arttırılarak Türkiye ve uluslararası çapta büyük başarılar elde edilebilir. Belirlenen hedeflere ulaşabilmek için öncelikle bir masa tenisi merkezi kurulması şart. Turnuvamıza katılacak dünya çapındaki yabancı konuklarımızın konaklamaları konusunda destekleri için Başkan Murat Sancak’a teşekkür ediyoruz. A. Demirspor’a başarılar diliyoruz.”

 

Geleneksel olarak yapılan turnuvaya gösterilen ilginin kendilerini fazlasıyla memnun ettiğini belirten Masa Tenisi Adana İl Temsilcisi Ali Türemiş, “7. Uluslararası Adana Masa Tenisi Turnuvasının, Türkiye’nin en büyük turnuvalarından birisi olup  bu yıl 2016 Rio Olimpiyatlarının meşalesini taşıyan ve 2018 Dünya Veteranlar Şampiyonu Marcio Tovar’ın İsveç Federasyon Başkanı Avrupa 3.sü Petra Sorling ile Danimarkalı Avrupa Şampiyonu Pia Toelheaj‘ın bu turnuvada oynayacak olmaları Adana için büyük bir tanıtım olacaktır” diye konuştu.

 

A. Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak, masa tenisine yabancı olmadığını ve desteklenmesi gerektiğini belirterek, “ Adana Masa Tenisi İhtisas Kulübü ve Çukurova Üniversitesi kulüplerinin başarılarının övünç verici, ancak önceliğimiz Adana Demirspor’un Süper Lig’e çıkarılmasıdır. Daha sonra Adana Masa Tenisi İhtisas Kulübü’nün A.Demirspor bünyesine alınıp hedefler büyütülecektir. Adana’da büyük eksikliği duyulan Masa Tenisi Salonu için de aynı paralelde destek sağlayacağız, bu yılki turnuva için de yabancı konukların misafir edilmelerine yardımcı olduk” dedi.

 

Başa dön tuşu