ÇUKUROVA

BAŞKAN SONER ÇETİN GÖRME ENGELLİ ÇOCUKLARA BASTON HEDİYE ETTİ

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Özel Çukurova Göznuru Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek, görme engelli çocuklara baston hediye etti.  Göreve geldiği günden bu yana yaptığı hizmet ve projelerle her daim engellilerin yanında olduğunun altını çizen Başkan Çetin, "Bugün sizlere hediye ettiğimiz bu bastonlar da, size küçük bir jesttir.  Aslında benim yapmaya çalıştığım, engelli kardeşlerimiz konusunda bir farkındalık yaratmaktır. Bunu sadece engelliler haftasında ve engelliler gününe sığdırmamaktır. Biz, Çukurova Belediyesi olarak, her an, yılın 365 günü sizlerin emrinde ve hizmetinizdeyiz. Hiçbir engelin size engel olmaması için yanınızdayız" dedi.

 

"HİÇBİR ENGELİN SİZE ENGEL OLMAMASI İÇİN YANINIZDAYIZ"
Hem bireysel eğitimlerin hem de grup terapilerinin yapıldığı tesisi gezen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Tesisinin durumunu beğendim. Sizlere güzel şartlar sunmuşlar. Çok değerli hocalarınız var. Size burada güzel çalışmalar yaptırıyorlar. Ancak, bir eksiğiniz bir talebiniz olursa, Çukurova Belediye Başkanı olarak, bir ağabeyiniz bir kardeşiniz olarak, her zaman yanınızdayım" dedi.  Göreve geldiği günden bu yana engelliler için yaptığı hizmetleri anlatan Çetin, "Biliyorum ki, şartlar bazen sizin için çok zor. Kaldırımların yüksekliğinden tutun da, kaldırımlara park edilen araçlara, şerit çekilmemiş yolların size yarattığı sıkıntıları biliyorum.

 

Benim göreve gelir gelmez yaptığım ilk şeylerden biri belediye binasını engelsiz hale getirmek oldu. Görme engelli kardeşlerimizin hiç kimsenin yardımı olmadan rahatça yürüyebilecekleri şeritler oluşturduk. Bugün sizlere hediye ettiğimiz bu bastonlar da, size küçük bir jesttir.  Aslında benim yapmaya çalıştığım engelli kardeşlerimiz konusunda bir farkındalık yaratmaktır. Bunu sadece engelliler haftasında ve engelliler gününe sığdırmamaktır. Biz Çukurova Belediyesi olarak her an, yılın 365 günü sizlerin emrinde ve hizmetinizdeyiz. Hiçbir engelin size engel olmaması için yanınızdayız" diye konuştu. 

 

ENGELSİZ ÇUKUROVA'YA HİZMET YAĞDI
Engelli vatandaşlara her zaman pozitif ayrımcılıklar yapan ve hizmetlerini de engelsiz hale getiren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, engelsiz çocuk ve dinlenme parkı, görme engelliler kütüphanesi, engelli vatandaşlar için fitness salonu, engelli havuzu, engelli spor tesisi gibi bir çok hizmeti hayata geçirmişti. Başkan Çetin, işyeri ve konutların da engelsiz hale getirilmesi ve yeni yapıların engelsiz yapılması, asansörleri görme engellilerin de yardım almadan kullanabilmeleri için meclise, Braille alfabesi konulması kararı aldırdı.

Başa dön tuşu