BÜYÜKŞEHİR

Başkan Sözlü’den 10 Kasım’da saygı zincirine davet

SAAT 09.05’TE BAŞLAYACAK

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 Kasım Atatürk’ü anma programı kapsamında saygı zinciri oluşturulacak. 10 Kasım Cuma günü saat dokuzu beş geçe Adana Büyükşehir Belediyesi tarihi binası önünden başlayıp Ziyapaşa Bulvarı ve Atatürk Caddesi’nde devam edecek olan saygı zincirine hemşerilerini davet eden Adana Büyükşehir Belediye  Başkanı Hüseyin Sözlü, “Cumhuriyetimizin kurucusu, istiklal mücadelemizin lideri aziz Atatürk'ü ebediyete intikalinin 79’uncu yıldönümünde rahmet ve minnetle yad ediyoruz. 10 Kasım’ı bir matem günü olarak değil; esaret altına alınmakla tehdit edilen ve toprakları paylaşılmak istenen Türk Milleti'nin mücadele ruhu, kurtuluş umudu, diriliş sembolü  Atatürk'ü anlama ve anlatma imkanı olarak görüyoruz.  

Bu anlayış ve itibarla Atamızın hayata gözlerini yumduğu 10 Kasım günü saat dokuzu beş geçe, O’nun manevi huzurunda el ele saygı zinciri oluşturacağız” dedi.

 

“ADANA’DAN TÜM TÜRKİYE’YE YAYILACAK”

Atatürk'e kurtuluş ilhamı veren Adana'nın, ortaya koyduğu bağımsızlık ruhunu ve özgürlük iradesini Ulu Önder’in 79’uncu ölüm yıldönümünde de el ele kenetlenerek en güçlü haliyle sergileyeceğine olan inancının tam olduğunu ifade eden Başkan Sözlü, “Eminim ki Büyükşehir Belediyemiz önünden başlayıp, Atatürk Caddesi ve Ziyapaşa Bulvarı boyunca devam edecek olan el ele saygı zincirimiz, dalga dalga yayılıp, tüm Türkiye’yi saracaktır” şeklinde konuştu.

 

“GELEN MESAJLAR SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞILACAK”

Davetinin sonunda sosyal medya üzerinden  hemşerilerinden gelen mesajların da sosyal medya üzerinden paylaşılacağını aktaran Başkan Sözlü, “Her nerede olursanız olun, aziz Atatürk’ü aynı gururla, aynı özlemle ve aynı şükranla anacaksınız. Bizler de ALO 153 çağrı merkezimizin 0 (535) 454 01 01 no’lu whatsapp hattına göndereceğiniz videoları, saygı zincirimize ekleyerek Büyükşehir Belediyemizin sosyal medya hesaplarından tüm dünyaya yansıtacağız.  

İnancım odur ki Gazi Mustafa Kemal ve Onun ‘en büyük eserim’ diyerek övdüğü Türkiye Cumhuriyeti sinsi, istismarcı ve art niyetli tutumlara kurban verilmeyecek, ebediyen yaşatılacaktır.

Ne mutlu Türküm diyene! dedi.

Başa dön tuşu