SİYASET

Bayram tadında 14 Martlara hasret kaldık

“TEMEL BİR İNSAN HAKKI OLARAK KABUL GÖRMELİ”

Başkan Çulhaoğlu, "14 Mart Tıp Bayramı” nedeniyle yaptığı açıklamada, “ Sağlık çalışanlarının bayram tadında 14 Martlara hasret kalmıştır. İşi yükü çok ağır. Sağlıkta şiddetin cinayetlere dönüştüğü bir ülke haline geldik. Devletin sağlık hizmetlerini temel bir insan hakkı olarak kabul etmesi gerekir ama ne yazık ki durum böyle değil” dedi.

 

“HEKİM BAŞINA 572 HASTA”

Fakülte sayılarında ve kontenjanlarında artış olduğunu fakat hem akademik kadroların hem de fiziki şartların yetersizliği yüzünden tıp eğitiminde niteliğin düştüğünü kaydeden Çulhaoğlu, “Ülkemizde 141 bin 259 doktor görev yapmaktadır.  Nüsufusu 80 milyonu geçen ülkede bir doktora 572 hasta düşmektedir” dedi.

 

“HASTA MÜŞTERİ HALİNE GETİRİLDİ”
Sağlıkta Dönüşüm Programı yüzünden hastaların adeta müşteri haline getirildiğini savunan Çulhaoğlu, “ Sağlığın ticarileştirilmesi yüzünden sağlık çalışanlarına yönelik şiddet de artmaktadır” diye konuştu.

 

Çulhaoğlu mesajında şunları kaydetti:

"14 Mart 1919’dan bu yana ‘Tıp Bayramı’ olarak kutlanan bu günün tıp hizmetine emek verenlerin sorunlarının tartışıldığı, anıldığı, bilimsel çalışmaların teşvik edildiği bir bayram olarak kutlanmasını arzuluyoruz.  Sağlıkta şiddetin önlenmesi, tüm beklentilerin karşılanması siyasi sorumluluk taşıyanların öncelikli görevidir. En temel insan hakkı olan ve tüm vatandaşların ayrımsız, eşit bir şekilde nitelikli sağlık hizmetine ulaşabilmesi olmazsa olmazdır. Sağlık; temel, insani ve Anayasal bir haktır. Sağlıkta Reform, Sağlıkta Dönüşüm Programı adı altında AKP iktidarı tarafından uygulanan sağlık politikalarıyla sağlık Anayasal bir hak olmaktan çıkmıştır. Sağlık, parası olanların en iyi şekilde tedavi olduğu ancak parası olmayanın hizmeti satın alamadığı bir alan haline getirilmiştir. Biz İYİ Parti olarak sağlığı tekrar Anayasal bir hak haline getireceğiz. Dünyanın en zor ve en onurlu görevlerinden birini yapan meslektaşlarımın ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum. " 

Başa dön tuşu