YÜREĞİR

BAYRAMIN KUTLU OLSUN ADANA

Başkan Çelikcan, “Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü olan 5 Ocak tarihi, başta tüm Adanalılar olmak üzere milletimizin bir bayramıdır, bütün Adanalı kardeşlerimin bayramını kutluyorum. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 31 Ekim 1918 tarihinde Adana’ya gelerek, İskenderun’a çıkarma yapmayı planlayan İngiliz ve Fransızlara ateşle karşılık verileceğini belirtmesiyle, Kurtuluş Mücadelesi ateşinin Adana’da yakılması, biz Adanalılar için bir övünç kaynağıdır. Çanakkale Savaşı’ndaki ruh Kurtuluş Savaşı döneminde Adana’da canlanmış, Adanalı esaret altında kalmayı reddederek, yapılan bütün zulümlere başkaldırıp, 5 Ocak günü düşmana karşı başlattığı bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır.

 

Ülkemizin bağımsızlık mücadelesinde, Adana’nın çok önemli bir yeri vardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 15 Mart 1923 tarihinde Adana’ya yaptığı ziyarette Kurtuluş Mücadelesi kararını Adana’da aldığını, “Bende bu vakayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur.” sözü ile belirtmiştir. Türk milletinin zincirlerini kırarak elde ettiği bağımsızlığın temellerinin de Adana’da atıldığının bir göstergesidir.

 

Adanamızın düşman işgalinden kurtuluş gününü kutladığımız bu günlerde ülkemiz zorlu bir süreçten geçmektedir. Tıpkı şuan olduğu gibi tarihimiz içeriden ve dışarıdan yapılan saldırı ve ihanet girişimleri ile doludur. Bugüne kadar birçok badireyi el ele, omuz omuza, gönül birliği ile atlatan aziz milletimiz, yine bir ve beraber olarak bu zorlu süreci elbette atlatacaktır. 

 

Bu kutlu bağımsızlık mücadelemizde 95 yıl önce şanlı ve onurlu bir tarih yazan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Adanalı hemşerilerimizin 5 Ocak Kurtuluş Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu