GENEL

“Bayramın özü sevgi ve paylaşmaktır”

Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zaferi’nin 95. yıl dönümünü yayınladığı ortak mesajla kutlayan Şahbaz, “Bu yıl, bağımsızlığımızın abidesi 30 Ağustos Zafer Bayramı ile sevgi, kardeşlik ve dayanışma ruhunun sembolü Kurban Bayramı’nı peş peşe kutlamanın sevincini bir arada yaşıyoruz” dedi.

30 Ağustos’un, Türk milletinin, bağımsızlığı uğruna yedi düvele karşı verdiği destansı mücadelenin tarih sayfalarına altın harflerle yazıldığı gün olduğunu ifade eden Şahbaz, “Yaklaşık bir asır önce kazanılan bu zaferin coşkusunu, bugün de ilk günkü gibi gururla yaşıyoruz” ifadesini kullandı.

 

ATO Başkan Vekili Şahbaz, Kurban Bayramı ile bu yıl da ülkemizin dört bir yanına neşe ve sevinç yayılacağını belirterek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bayramlarımız toplumsal birlikteliği sağlayan, manevi değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, paylaşma ve yardımlaşma duygularının zirveye ulaştığı özel günlerdir. Bu özel günlerden biri olan Kurban Bayramı’na milletçe hep birlikte kavuşmanın manevi huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban Bayramı, Müslümanlar için bir ibadet olduğu kadar, bütün insanlığı huzur ve esenlik iklimine çağıran evrensel bir mesajdır. Bu mesajın özü de sevgi ve paylaşmaktır. Bayramı bu şekilde anlamalı ve anlamına uygun şekilde idrak etmeliyiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelesi’nin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ayrıca; milletimize, ihtiyaç sahiplerinin unutulmadığı, dargınlıkların son bulduğu, kardeşliğimizin güçlendiği huzur dolu bir Kurban Bayramı diliyorum.”

Başa dön tuşu