BÜYÜKŞEHİR

Beş yılın hakkını vereceğim”

"BU TOPRAKLARDA UZUN SÜRELİ YAŞAMANIN BEDELİ HALA ÖDENİYOR"

Şanlıurfalılar Derneği geleneksel Sıra Gecesi etkinliği Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün katılımıyla gerçekleşti. Programda konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, "Malatyalı, Urfalı olabiliriz; buralar bizim kök memleketimizdir. Asıl hemşerilik aynı şehirde yaşamaktır. Adanalılığı vücuda getiren de bu hakikattir. Ben Anadolu insanının mayasının sağlamlığına yürekten inanan bir insanım. Bu topraklar nice medeniyete ev sahipliği yapmış ama en uzun da bu medeniyeti, milletimizi kabul etmiş.Bu topraklarda uzun süreli yaşamanın bedeli de hala ödeniyor" diyerek hemşerilik vurgusu yaptı.

"BAYINDIRLIK ESERLERİ ÖNEMLİ FAKAT KENTİN GELECEĞİNİ İNŞA ETMEK DAHA ÖNEMLİ"

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak mevcut imkanlarla Adana için en iyisini yapacaklarını, bu noktada kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini ifade eden Başkan Hüseyin  Sözlü, "Hepimizin birinci sıfatı insan. İyi insan olma noktasında gayret ortaya koymalıyız. Bu konuda kararlı bir duruş sergilersek yaladığımız şehir dünyanın en huzurlu yeri olacaktır" dedi. Adana'nın önümüzdeki dönemlerinin parlak olacağına yürekten inandığını aktaran Başkan Hüseyin Sözlü, şehrin gelecek yüz yılına damgasını vuracak planlamalar yaptıklarını,modern Adana'nın alt yapısını oluştururken bunu siyasi çekişmelerin dışında gerçekleştirdiklerini, Adana'da yaptıkları bayındırlık eserlerinin önemli olduğunu ama kentin geleceğini inşa ettikleri çalışmaların daha önemli olduğunu belirtti.

PROJELERİ BİTİRİP, 5 YILIN HAKKINI VERECEĞİM

2019 Mahalli İdareler Seçimleri'ne kadar başlattığı projeleri bitireceğini, görev süresi olan beş yılın hakkını vereceğini söyleyen Başkan Sözlü, "Beş yıldan önemli olan beş yılın içini doldurmaktır. Gelecek ikinci beş yılın kaygısını hiç taşımadım, halkımızın verdiği beş yılın içini doldurmaya çalıştım. Nasip eden Cenab-ı Allah'tır, tercih koyan halktır" dedi.

Konuşmaların ardından sıra gecesi eğlencesi başladı ve Başkan Sözlü, Şanlıurfalıların halayına katıldı. Sonrasında ise kendisinin ismine yapılan çiğ köfte ve şam tatlısını orada bulunanlara ikram etti.

Başa dön tuşu