GENEL

Beton değil yeşil alan istiyoruz

Daha önce de imar planlarında yeşil alan olarak görülen yerlerin satılmak suretiyle betonlaşmasına tepkiler daha dinmemişken Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Veterinerlik arazisinin satmak ve imara açılmak suretiyle betonlaşmasına izin verilmemesi gerektiğine dikkat çekmek maksadıyla sık sık sosyal medyada #adanasahipsizdegil söylemini de kullanan  Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş’un Sosyal Medyada üzerinden “Beton Yığını İstemiyoruz “ sloganıyla başlattığı çağrıya Adanalılar sessiz kalmayarak destek verdi.

Çukurova ilçesi hudutlarında yer alan Turgut Özal bulvarı üzerindeki Tarım il müdürlüğüne ait 33.000 m2 lik Veterinerlik arazisinin son zamanlarda bazı çevreler tarafından satılmak ve imarının değiştirilmesi sonucu yaklaşık 800-1000 dairelik bir ‘Beton Yığınına’   dönüştürülmesi söylentisi bile tepkiyle karşılandı. Kaldı ki yakın zamanda buranın satılmasına aracılık etme kavgası yüzünden iki müteahhittin adamlarının  silahlı kavgasını basından tüm Adana izledi.“Adanalılar olarak Veterinerliğin Beton Yığınına dönmesini istemiyoruz” diyen

Başkan Vursavuş, Bizler o arazinin illa bir şey olacaksa Adanalının nefes alacağı ağaçların olduğu insanların evcil hayvanlarını gezdirebildikleri, yaşlılarımızın geri kalan yaşamlarında torunlarıyla gelip oturabildikleri bir park olmasından yanayız” dedi.

Doğal, sosyal ve kültürel yapısı yozlaşmadan gelişen bir kentte yaşamak istediklerini vurgulayan Vursavuş; “Buraya ne yapılacağına vatandaşlarımız karar versin. Belediye Başkanımız halk oylaması yapsın. İnsanların, hayvanların kuşların uğrak yeri olan buranın betonlaştırılması  hayata, canlıya büyük zararlar verecektir.Bu sebepten dolayı yeşil alanın betonlaştırılmasına karşıyız.” Şeklinde konuştu.

AYAMDER Başkanı Vursavuş, ayrıca, change.org de (http://chn.ge/2mAWXRa) imza kampanyası başlatarak herkesin bu çağrıya destek vermesini de istedi.

Başa dön tuşu