VALİLİK

BEYAZ BAYRAK VE BESLENME DOSTU PROJELERİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

İki projenin ödüllerinin bir arada verildiği programa, Vali Mahmut Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil, ödül ve plaket almaya hak kazanmış okul müdürleri katıldılar. 

 

Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar; Projeye gelecekte çocukların daha temiz dünyada yaşaması için sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar sözlerine şöyle devam etti; Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikalarının geçmiş dönemden bu yana rakamlarından bahseden Turan Akpınar, sayıların her sene arttığını ifade etti. Akpınar, 2013 yılında 58 okula verilen Beyaz Bayrak sertifikası 2014 yılında 55 okula, 2015 yılında 171, 2016’da ise 170 okulumuza verilmiştir. Beslenme dostu sertifikalarında ise bu rakamlar katlanarak artmıştır. 2013 yılında 8 okulumuz, 2014 yılında 14 okulumuz, 2015’de 30 okulumuz ve 2016’da 64 okulumuz bu belgeyi almaya hak kazanmıştır”

 

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil ise Türkiye’nin 2000 yılından sonra sağlıkta çok iyi yerlere geldiğinden bahsederek şunları söyledi;“2000’li yıllara kadar ağır ekonomik sıkıntılar çeken halkımız ilaç, hastane bulamazken ıslah edilmemiş gıda ve tarım ürünleri yüzünden şimdi adını unuttuğumuz sıtma ve tifo vakalarıyla uğraşırken, ulaşımda yaşadığımız sıkıntılar sebebiyle anneler, gebeler, çocuklar ölürken, uyuşturucudan nice insanlar hayatını kaybederken, okullaşmama oranı çok yüksek olduğundan sağlıklı okul yazar oranını hayal bile edemediğimiz o günlerden şükürler olsun ki bugün gelişmiş olduğunu söylediğimiz birçok ülkenin bile önüne geçmiş bir ülke olduk. Gelişmiş bir toplumun sorunu olan obezite, kronik hastalık, hareketli yaşam bağımlığın önlenmesi gibi problemlerle mücadele eder olduk. Beyaz bayrak beslenme dostu okul çalışmaları bugün ilimizde ki bütün okulların yüzde 35’ine ulaşmış durumda. Önümüzde kat etmemiz gereken yollarımız vardır.”dedi.

 

Vali Mahmut Demirtaş, Beyaz Bayrak projesinin ödül töreninde, projenin çocuklar için yararlı olduğunu ve bu sertifikalar sayesinde okulların prestij değerinin arttığını ifade etti.  

 

  “BEYAZ BAYRAK PRESTİJ GÖSTERGESİDİR”

 

Vali Mahmut Demirtaş  da proje amacının çocukların beden ve ruh sağlığını korumanın yanında temizlik ve hijyen konusunda eğitim almış bireyler haline getirmek olduğunu kaydederek,  “Beyaz bayrak okullarımızın temizlik ve hijyen konusunda prestij göstergesidir. Çağımızın ve geleceğimizin hastalığı sıralamasında en üst sıralarda yer alan obezite tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yaygınlaşmaktadır. Bu kapsamda beslenme dostu okullar hayata geçirilmiştir. Bu protokol ile obezite ile mücadele ve fiziksel aktivite edindirme noktasında okul ve ortamların hazırlanması amaçlanmaktadır” dedi.

 

2015 ve 2016 yılında ki rakamlardan da bahseden Vali Demirtaş, “2015 ve 2016 yılında okul öncesi ilkokul ortaokul ve lise düzeyinde hizmet veren 1642 okuldan 170 okulumuz beyaz bayrak, 64 okulumuz ise beslenme dostu okul olmayı hak kazanmıştır. Bu sayının yeterli olmadığını biliyoruz. Okullarda ki yönetici öğretmen ve velilerle el ele vererek Adana’mızı ülke genelinde layık olduğu üst sıralara taşımalıyız” dedi.

 

Konuşmaların ardından Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikası almaya hak kazanan okullara bayrakları ve plaketleri Vali Mahmut Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil tarafından verildi.

Başa dön tuşu