ÜNİVERSİTE

Bilgi Teknolojileri ve Yazılım Zirvesi Çukurova Üniversitesi Ev Sahipliğinde Yapıldı

Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri tarafından Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Akay önderliğinde kurulan CENGA (Computer Engineering Assosiation/Bilgisayar Mühendisliği Derneği) adlı öğrenci topluluğu, birbirinden faydalı etkinlikler düzenleyerek, öğrencilerin teknik ve sosyal alanlarda kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmaya devam ediyor.

 

CENGA, Çukurova ÇÜ Mithat Özsan Amfisi'nde “Bilgi Teknolojileri ve Yazılım Zirvesi” adlı etkinliği düzenleyerek, Türkiye’de yazılım alanındaki öncü firmalardan uzman konukları öğrencilerle bilgi ve birikimlerini paylaşmaları, okul ve gelecekteki meslek hayatlarına ışık tutmaları amacıyla bir araya getirdi.

 

Uzmanlar Yeni Nesil Bilişim ve Yazılım Teknolojilerini Anlattı

Dört yüzün kişinin üzerinde katılımın olduğu etkinlikte, “Yeni Nesil Bilişim Teknolojileri” konulu sunumu ile Smartiks Yazılım AŞ’den Ar-Ge Merkezi Yönetici İbrahim Şendoğan, “Savunma Teknolojilerinin Sivil Alanlarda Kullanımı ve Yazılımın Rolü” konulu sunumu ile ASELSAN’dan Mühendislik Direktörü Tolga İpek, “Yazılımcılar Geleceği İnşa Ediyor” konulu sunumu ile Trio Mobil’den  CEO Nevzat Ataklı, “Yazılım Dünyayı Yemeye Devam Ediyor: Güvenin Yeni Teknolojisi” konulu sunumları ile Soft Tech Yazılım Teknolojileri Ar-Ge AŞ’den Satış ve İş Ortakları Yönetimi Müdürü Ömer Gökçeli ve Dijital Teknolojiler Çözüm Mimarı Serkan Doğantekin, “Agile Development&Cross-Platform Javascript” konulu sunumları ile  IDScan Research Bilişim Teknolojileri’nden Yazılım Geliştirici Kaan Cin ve Operasyon Müdürü Nilay Sırım Güneş konuşmacı olarak yer aldılar.  

Başa dön tuşu