YAŞAM

BİLİNÇLİ TOPLUM İÇİN SEYHAN’DA BULUŞTULAR

Proje kapsamında 2017 yılının ilk toplantısı; Seyhan ilçesinde Havuzlubahçe, Hadırlı ve Akkapı mahallelerindeki çocuklara kucak açan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Süleyman Özgentürk Öğrenim Birimi'nde gerçekleştirildi.

 

Velilere yönelik olarak gerçekleştirilen toplantıda konuşan Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Cennet Ünal; bilinçli kadının toplumdaki önemine değindi. Ünal, Kadın Meclisi tarafından hazırlanan anketin tüm ilçelerdeki kadınlara uygulandığını ve kitaplaşacağını belirtti.

 

ÇKHD Başkanı Çiğdem Akça kısaca projenin amaçlarını, hedeflerini ve gelmiş olduğu aşamayı anlattı. ÇKHD olarak saha çalışmasını çok önemsediklerini ve kadınlarla birebir çalışmaya ağırlık verdiklerini belirtti. Ardından Kadın Meclisi tarafından hazırlanan anket katılımcılara uygulandı.

 

Projede gönüllü olarak yer alan psikiyatr Şule Güney Sümbül ise katılımcıların tüm sorularını yanıtlayarak; ailede etkili iletişim, anne ve çocuk ilişkileri, öfke kontrolü konularında bilgilendirmede bulundu.

 

Etkinliğin sonunda Ünal ve Akça, TEGV Süleyman Özgentürk Öğrenim Birimi sorumlusu Hakan Kaya'ya teşekkür belgesi takdim etti.

Başa dön tuşu