SEYHAN

Binlerce Çocuk, 23 Nisan Şenliğinde Bir Araya Geldi

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ve dünyada tek olma özelliğine sahip 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Adana’da Seyhan Belediyesi’nin Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde düzenlediği şenlikle kutlandı. Etkinliklere binlerce çocuk aileleri ile birlikte katıldı.

 

Şenliğe katılan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Başkan Karalar, “Her yıl 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim, 30 Ağustos’u kutlamaya devam edeceğiz. Bugün 23 Nisan…  23 Nisan 1920’de yüce meclis kuruldu. Ülkemiz 4 bir yandan işgal edilmişti. Meclisimiz bizi düşmandan kurtaran ulusal kurtuluş mücadelesini yönetti. Saygın bir ülke olmamızı sağaldı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’te bu kadar önemli bir kuruluşu çocuklara emanet etti. .Bugünü coşkuyla kutlamak sizin hakkınız. Hep beraber olalım” ifadelerine yer verdi.

 

Konuşmaların ardından çocuklar gün boyu ücretsiz olarak birçok konser, etkinlik ve yarışmada gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Başa dön tuşu