SİYASET

BİRECİK YÜZDE 63.27 “EVET” DEDİ

Başkan Pınarbaşı, resmi olmayan kesin sonuçların açıklanmasının ardından, AK Parti Birecik İlçe Binasında halka hitap etti. 

 

Seçimin Birecik’te son derece demokratik bir ortamda geçtiğini, en ufak bir olumsuzluğun yaşanmadığını, herkesin birbirine sevgi ve  saygıyla yaklaştığını ifade eden Başkan Pınarbaşı,  şunları kaydetti;

 

“Değerli Birecik halkı, bugün tarihi bir gün yaşadık. Birecik kendine düşeni fazlasıyla yaptı. Bir önceki seçime göre 21 bin olan oy sayımızı 25.500’e çıkarmış durumdayız. Yüzde 63.27’lik evet ve yüzde 37 gibi bir oranla hayır oyları çıkmıştır. Bu dönem bize Birecik halkı çok büyük destek verdi. Ama bu parti seçimi değil yani,  bir partinin başa gelmesi değildi, yönetim sistemiydi. Biz halkımızı bu konuda en iyi şekilde anlatmaya çalıştık. Ancak, halkımızın kafasını karıştıran, yeni sistemi çarpıtanlar da çok oldu. Buna rağmen Birecik halkı evet dedi. Bu yüzden mutlu ve gururluyuz.”

 

Başkan Pınarbaşı, Türkiye genelinde de “evet” oylarının çıkacağının artık kesinleştiğine dikkati çekerek, “Ülkemizin önünde yönetim sisteminden kaynaklanan engeller kalkıyor. Artık hizmetlerimizi daha seri bir şekilde ulaştıracağız.  Birecik’te de hizmetler art arda gelecek. Bakın doğalgazımız geliyor, yollarımızı, altyapılarımız, parklarımız yapılıyor. Hizmetlerimiz çok daha seri bir şekilde sizlere ulaşmaya devam edecek” dedi.

 

Başkan Pınarbaşı,  referandum sürecinde ekip olarak çok çalıştıklarını beliterek, “Allah çalışanın emeğini yerde bırakmaz, niyetimiz iyiydi, amacımız Türkiye’nin doğru yola gitmesiydi. Mazlumların savunucuğunu yapan,  Suriye mazlumlarına acımadan kapısını kapatan Avrupa’ya insanlık dersi veren Türkiye, büyüklüğünü göstermiştir.  Bu seçimin sonucu mazlumları da mutlu etmiştir” dedi.

 

“Evet” diyenlerin de “hayır” diyenlerin de kardeşleri olduğuna vurgu yapan Başkan Pınarbaşı, şöyle devam etti:

 

“Centilmence bir seçim geçirdik. Bundan sonra seçim bitti, artık hizmetlerimize bakacağız. Sizlerden ricam artık seçim tartışmasına girmeyelim. Kahvehanelerde, sokaklarda hayırcı da evetçi de yorum yapmasın. Çünkü, insanlar tercihlerini kullanmışlardır, demokrasinin gereği yapılmıştır. Herkes karara saygı duymalıdır. Tüm hemşerilerime bu güzel seçim ortamından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun.”

Başa dön tuşu