SİYASET

Bireyin Hak ve Özgürlükleri Korunmalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan ve Yönetim Kurulu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Sonay Gültekin Özel ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ruben Saraçoğlu ile birlikte Adana Baro Başkanı Veli Küçük ve yönetim kurulu üyelerine ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Türkiye’de iktidar tarafından hukukun üstünlüğü ilkesinin yok sayılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Yüksel Erdoğan, halkın, yargı mensuplarının ve medyanın baskı altına alındığı, haksız ve hukuksuz uygulamalarla insanların cezaevlerine doldurulduğu bir süreçte avukatlara büyük görevler düştüğünü kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm CHP örgütlerinin halkın çıkarını, hakkını ve hukukunu gözeterek hareket ettiğini, Olağanüstü Hal sürecinde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) yargılamaya bile gerek duyulmadan askerlerin, polislerin, avukatların ve medya mensuplarının hapse atıldığını vurguladı.

2016 yılını kapkara bir yıl olarak değerlendiren, her alanda Türkiye’nin geriye gittiğini dile getiren Erdoğan, 2017 yılının hukukun üstünlüğü, bireyin tüm hak ve özgürlüklerinin korunduğu bir yıl olmasını diledi.

“REJİM DEĞİŞİKLİĞİNİ DOĞRU BULMUYORUZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Adana Baro Başkanı Veli Küçük ise son dönemlerde rejim ve sistem değişikliği tartışmalarına da değinerek, şunları söyledi:
“Memleket adeta yangın yerine dönmüş durumdayken şu anda rejim ve sistem değişikliğinin toplumun gündemine getirilmesini doğru bulmuyoruz. Türkiye’nin öncelikli sorunu, artan terör olaylarının sonlanması, ekonomideki kötü gidişat ve adaletteki sorunlardır. Hukukun üstünlüğü, devlet karşısında güçlü birey anlayışının hakim kılınması, basın, ifade ve düşünce özgürlüğü sağlanmalı, temel hak ve özgürlükler yaşama geçirilmeli. Yapılan yanlışlar ülkenin tamamına ceza veriyor. OHAL’i uzatmaya, KHK’lara, rejim ve sistem değişikliğine gerek yoktur.”

Başa dön tuşu