SİYASET

Birlik ve beraberlik “Evet” ile perçinlenecek

16 Nisan’da yapılacak referandumda oylanacak anayasa değişikliği paketinde yer alan maddeleri ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini halka tüm detaylarıyla anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Ayhan, “Bu mesele A şahsın veya B şahsın meselesi değil; çocuklarımızın, torunlarımızın, geleceğimizin meselesidir.

 

Hangi dine mensup olursanız olun, hangi mezhebe mensup olursanız olun bu herkesin meselesidir. Çünkü bu ülke hepimizin. Türk’ün de Kürt’ün de Arap’ın da Laz’ın da Çerkez’in de memleketi. Benim Kars’ta ne kadar hakkım varsa Kars’ta yaşayan vatandaşın da Akçakale’de o kadar hakkı var. Benim Edirne’de ne kadar hakkım varsa Edirnelinin de burada o kadar hakkı var” dedi.

 

“SAFLARI SIKLAŞTIRMALIYIZ”

Ülkemizin geleceği için herkesin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğinin altını çizen Ayhan, “Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda birlik ve beraberliği ile destan yazan milletimiz, bunu hainlerin Türkiye’yi işgale kalkıştığı 15 Temmuz günü bir kez daha tekrarlamıştır. Her defasında yeniden deneyen iç ve dış güçlere karşı bu topraklar üzerinde yaşayan herkes saflarını sıklaştırmalıdır. Ülkemizi ancak birlik ve beraberliğimiz sayesinde ayakta tutabilir ve dünyanın güçlü ülkelerinden birisi haline getirebiliriz” diye konuştu.

 

“OSMANLI’NIN GERİ DÖNMESİNDEN KORKUYORLAR”

ABD’nin yanı sıra Almanya, Hollanda, Avusturya, İsviçre gibi Avrupa ülkelerinin son dönemdeki tavırlarının, ülkemize yönelik çirkin hedeflerini bir kez daha gözler önüne serdiğini belirten Ayhan, şunları kaydetti:

 

“Müttefik bildiğimiz, stratejik ortak bildiğimiz ülkeler, Türkiye’nin terörle mücadelesinde alenen terör örgütlerinin yanında yer alıyorlar. Onlara silah desteği sağlayıp, bizleri silah ambargosu uygulamakla tehdit ediyorlar. Bunların hepsi neden oluyor. Türkiye’nin güçlenmesini istemedikleri için oluyor. Çünkü Türkiye, tüm mağdur ve mazlumlara el uzatıyor. Bu yüzden Türkiye’nin daha fazla güçlenmesinden korkuyorlar.

 

Osmanlı’nın geri dönüşünden korkuyorlar. Türkiye daha fazla güçlenirse, İslam coğrafyasında istedikleri gibi at koşturamayacaklarını biliyorlar. Onun için bakanlarımıza konuşma izni vermezken, kendi gazetelerinde ‘evet’ karşıtı Türkçe manşetler atarak, ‘hayır’ propagandasına destek oluyorlar. Bizler, aynı Osmanlı dönemindeki gibi birlik ve beraberlik içerisinde olursak eğitimden sağlığa, ticaretten tarıma her alanda Türkiye’yi dünyanın lider ülkelerinden birisi yapabiliriz.”

 

“ERDOĞAN YÜZ YILIN LİDERİ”

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyulan sevginin de referandum sonucuna büyük etkisi olacağını belirterek, “Biliyorsunuz 100 yılda bir lider gelir, bu yüzyılın lideri de bana göre Recep Tayyip Erdoğan’dır. Görüntüsüyle, insanlığıyla, çalışkanlığıyla her şeyiyle gerçek bir liderdir. Halkın Erdoğan’a olan sevgisi sayesinde bu referandumdan da başarıyla çıkacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.  

Başa dön tuşu